Atlétika
Moravcsik Angéla

Megható győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.11.12 Frissítve: 2017.11.12 Labdarúgás

Nem adta olcsón a bőrét a Zalaegerszeg, de végül meglett a három pont.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – ZTE FC 2-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1565 néző
Vezette: Iványi (Takács T., Medovarszki, Kormányos II.)

MTK Budapest: Fadgyas – Bori, Talabér, Gengeliczki, Deutsch (Gera, 46.) – Vass P., Bayer (Szerencsi, 46.), Vass Á., Forgács P. – Torghelle, Lencse (Hrepka, 73.)
Vezetőedző: Feczkó Tamás

ZTE FC: Szappanos – Szabó M., Koszó, Forgács A., Bedi – Dubek, Patvaros (Nagy G., 74.) – Ekker (Fujsz, 67.), Végh G, Babati – Vernes (Paudits, 58.)
Vezetőedző: Spisljak Zoran

Sárga lap: Torghelle (35.), Hrepka (87.), Forgács P. (89.), ill. Babati (75.), Nagy G. (83.)
Gólszerző: Vass P. (79.), Talabér Attila (83.)

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában a ZTE FC-t láttuk vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Feczkó Tamás betegség miatt nem számíthatott Schäfer Andrásra és Takács Ronaldra, a sérüléssel bajlodó Baki Ákos, Balogh Béla, Farkas Balázs, Kanta József kvartettre, illetve az U21-es válogatottnál számításba vett Demjén Patrikra, Katona Mátéra, illetve Korozmán Kevinre.

A találkozó előtt megemlékeztünk – a két éve ezen a napon elhunyt – Fülöp Mártonról, illetve Borbély Bálint édesapjáról, aki a héten távozott közülünk.

A mérkőzés első nagy helyzete a Zalaegerszeg nevéhez fűződött: Vernes Richárdot ugratták ki remek ütemben, aki egy az egyben vihette Fadgyas kapujára a labdát, ám próbálkozása a bevetődő Talabér Attila lábán felpattant, így a kapus könnyedén hárított.
A 13. percben Lencsét tüntették el gyanús körülmények között a vendégek tizenhatosán belül, de Iványi Zoltán továbbot intett.
Félórányi játék után Babati Benjámin került helyzetbe a balösszekötő helyén, ám a hosszú alsóba tartó csavarását bravúrral hárította Fadgyas Tamás.
A félidő utolsó említésre méltó jelenete Lencse László próbálkozása volt, amelyet Szappanos bravúrral szögletre hárított – mégis kirúgással folytatódott a játék.

A szünetben csapatunk támogatóját és szurkolóját, Pandzarisz Sándort köszöntötte születésnapja alkalmából dr. Deutsch Tamás és Stern Péter.

Két új arc lépett pályára a második félidőben: Deutsch Bencét Gera Dániel, Bayer Bencét pedig Szerencsi Miklós váltotta. A cserék beszállásával kreatívabbá vált támadójátékunk, rá tudtuk erőltetni akaratunkat a Zalaegerszegre, de az utolsó passzokba, illetve a befejezésekbe rendre hiba csúszott.
A 79. percben végül megtört a jég: Torghelle Sándor ugratta ki remek ütemben a védők közül kilépő Vass Patrikot, aki jó átvétel után kilőtte a hosszú alsót. Szívmelengető volt látni, hogy a gólszerző játékos első útja gyászoló csapattársához, Borbély Bálinthoz vezetett.
Alig négy perccel később már kétgólosra nőtt az előnyünk: Vass Patrik szögletét követően Hrepka Ádám próbálkozott közelről, Szappanos ekkor még hárítani tudott, ám a kipattanót Talabér Attila – csakúgy, mint a Mosonmagyaróvár ellen – bebombázta.

Csapatunk győzelmével őrzi hárompontos előnyét a Kisvárda előtt, a Merkantil Bank Liga tabellájának élén.

Feczkó Tamás:Az idény leggyengébb első félidejét produkáltuk, ami nem is meglepő, mivel ebben az összeállításban még soha nem léptünk pályára. Három fiatalunk a válogatottban van, ketten betegek, de örülök, hogy így is meg tudtuk oldani ezt a feladatot. Ezzel a győzelemmel tartoztunk Borbély Bálintnak és családjának.   

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!