Kézilabda
Kobela Tamara

Meggyőző sikerek

Publikálva: 2016.03.04 Frissítve: 2016.03.04 Sakk

Az MTK Budapest nemzeti csapatbajnokságban szereplő mindkét együttese, szép sikert könyvelhetett el a legutóbbi fordulóban.

Az MTK Budapest I. élő-pontszámok alapján reálisan kisarányú győzelmet remélhetett a Balatonfüredi SC ellen, ehelyett kilenc győzelemmel egy döntetlennel és mindössze két vereséggel 9,5-2,5-re nyert! Nézzük, hogy sikerült mindez!

A meccs nem indult meggyőzően, Boros Dániel remizett Jamrich Györggyel, majd Terbe Julianna vesztett, az ellenfél talán legjobb játékosa, Fáncsy Imre, nemzetközi mester ellen. Amennyiben ez nem lett volna elég, Szepes Tamás vezérszárnyi gyalogszerkezetét sem lehetett irigyelni. A többi partiban viszont a hosszú és feszített összecsapások mind a kilenc esetben a javunkra dőltek el! Szabó Balázs egységes partiban iskolázta erős ellenfelét, Jean-Luc Roos nagymesteri módon kezelte a hajszálnyival jobb Caro-Kannt, míg Marosi Levente vezére dominált, ellenfele bástyáival szemben. Terbe Zsuzsanna ellenfele talán csak remizni akart, de a centrum megnyitása után összeomlott. Sanca támadása pont az időzavarban csúcsosodott ki és ütött át, Vitályos Márton pedig nemcsak eredetien, hanem erőteljesen is építette fel, korán megindított támadását. Márta Dominik végjátékkezelése ellen, Für Katinkának nem volt ellenszere, és ugyan Tóth-Katona Tamást az ellenfele már a játszma elején le akarta támadni, de Tamás azonnal és igen jó ütemben közbeszúrt. Kállai Gábor pedig vezérindiaiban ért el sikert.

A hátralevő fordulók izgalmasak lesznek és nehezek, de a jelenlegi formát látva, az MTK Budapest I. komoly riválisa lesz minden ellenfelének.

Nemzeti csapatbajnokság I/B. osztály, 6. forduló:

Balatonfüredi SC – MTK Budapest: 2,5-9,5 (VIDEÓ)

A nagycsapat sikerén felbuzdulva, az MTK Budapest II. is megtette a magáét. 9-3-ra győzték le idegenben a Gödöllő együttesét, melyet tavaly az MTK Budapest I.-nek is csak 8-4-re sikerült. 

Az első táblán Szabolcsi János ellenfele vezérelnézéssel siettette a parti végét. Csonkics Tünde szívós küzdelemben kiremizett sötéttel egy gyanús bástyavégjátékot. Fodor Balázs magabiztos játékkal, Mihók László tanári módon győzött a harmadik és a negyedik táblán. Az ötödiken Rozgonyi Áron nagyon vad küzdelemben ért el döntetlent. A hatodikon Retkes Péter addig-addig fenyegetett, amíg tisztet nem nyert. Yip Michael ismét áldozott, de ezúttal sajnos sikertelenül. Schreuder Misja nyúzta-nyúzta partiját, de mégis remi lett. Czumbel Péter elsőnek nyert látványos támadással, míg Koltai Dániel finom munkával őrölte fel ellenfelét. Gehér Koppány látszólag sima pozíciójátékkal nyert. Forgács András bemutatkozott a nemzeti csapatbajnokságban, jól kijátszott döntetlennel.

A csapat jelenleg 3. helyen áll a bajnokságban, sokkal közelebb a másodikhoz, mint a negyedikhez.

Nemzeti csapatbajnokság II. osztály, 8. forduló:

Gödöllői SBE – MTK Budapest II.: 3-9

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!