Atlétika
Nemes Rita

Megfogyva bár, de törve nem

Publikálva: 2018.05.04 Frissítve: 2018.05.04 Labdarúgás női

Példátlan sérüléshullám nehezíti női labdarúgócsapatunk életét, de már csak karnyújtásnyira van a döntő.

A JET-SOL Liga felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában csapatunk hatalmas lépést tett a döntőbe jutás felé: Szabados György tanítványai 1-0-ra legyőzték a Ferencvárost. Egy héttel korábban a zöld-fehérek 4-1-re tudtak győzni, így sokakat meglepetésként ért a mieink sikere.

Rendeztük sorainkat: levontuk az előző meccs tanulságait, megnéztük, hogy mit kell kijavítani – kezdte vezetőedzőnk. – Természetesen az is közrejátszott a sikerben, hogy az FTC alig két nappal korábban kupdaöntőt játszott. Ezt kellett nekünk meglovagolnunk, és szerencsére sikerült is, minden a terveink szerint alakult.

Csapatunk, vasárnap az ETO FC Győrt látja vendégül a Szőnyi úti Stadionban. A két csapat első, rájátszásbeli meccsét a zöld-fehérek nyerték 3-1-re, így ezúttal is lenne miért visszavágni.

Az idei szezonban még nem tudtuk legyőzni az ETÓ-t, csak a kupában. A lányokat is fűti a visszavágás vágya, de kérdéses, hányan lesznek majd hadrafoghatóak, hány embert kell felhozni az utánpótlásból.

No igen, páratlan sérüléshullám sújtja női labdarúgócsapatunkat, amely jelentősen megnehezíti Szabados György dolgát.

– A legutóbbi mérkőzésen le kellett cserélnem Papp Dorkát, mert fájlalta a combfeszítő izmát, és nem akartunk kockáztatni. Az ő hétvégi játéka még kérdéses – ismerte el a mester. – A többi sérültünk – Lauren Berman, Méry Rita, Nagy Alexandra, Nagy Ágnes, Oláh Adrienn, Palkovics Nóra – sajnos már nem léphet pályára a szezonban. Ráadásul rajtuk kívül volt még három távozónk is, Hummel-Smuczer Angéla, Kós Petra és Ujvári Izabella személyében. Ezt dobta most a gép, de igenis felül kell kerekednünk: össze kell szorítani a fogainkat, kicsit jobban kell koncentrálni, kicsit jobban oda kell tenni magunkat.

A vasárnapi mérkőzésen Molnár Réka fújja a sípot, segítői: Baráth Noémi és Nagy Petra.

2018. május 6. 16:00 MTK Hungária FC–ETO FC Győr (JET-SOL Liga felsőházi rájátszás); BVSC-Zugló Stadion

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!