Atlétika
Jankovics Dániel

Megerősödött magyar csapat készül (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.07.14 Frissítve: 2019.07.13 Ritmikus gimnasztika

Az Európa-bajnoksághoz képest erősebb gyakorlatokkal utazik a moszkvai korosztályos világbajnokságra a magyar junior együttes kéziszercsapat. Bár a lányok félkészülését több sérülés is hátráltatta, edzőjük, Lauber Zsófia bízik a jó szereplésben.

Sűrű, eseménydús, de nehéz felkészülés áll az együttes kéziszer juniorválogatott mögött. A ritmikus gimnasztikázó lányok a pénteken Moszkvában kezdődő világbajnokságra edzenek. Ennek a korosztálynak ez lesz az első vb-je, a tornán negyvennégy ország vesz részt, így azt is mondhatjuk, a magyar csapat az oroszországi ismeretlenbe készül.

Bár az ázsiai bajnokságban és az amerikai kontinensviadalon indult együttesek valóban elkerülték a nemzetközi tornákat, és így az európaiaknak nem volt esélyük versenyszituációban összecsapni velük, egy-két videofelvétel azért eljutott Magyarországra is a produkciójukról, és azok alapján Lauber Zsófia, a válogatott edzője – aki az MTK Budapest szakosztályvezetője egyben –  abban bízik, hogy a világbajnokságra sem tartogatnak nagy meglepetéseket a tengerentúliak.

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar alakulat viszont igen. A májusi bakui korosztályos Európa-bajnokságon szalaggal és öt karikával is 14. helyen végző csapat edzői úgy gondolták, a legnagyobb versenyre alakítani kell a gyakorlaton.

Az Európa-bajnokság után mindkét koreográfián változtattunk, nehezítettünk. Megemeltük a technikai pontszámokat, annak jegyében magas szériaszámban gyakoroltuk az újításokat, és amikor összeállt a koreográfia, a lányok kezébe kerültek a szerek, magabiztossá váltak a dobások és az együttműködés, akkor kezdtünk el komplexen gyakorolni. A koreográfiánkon az Eb-n tapasztaltak alapján erősítettünk. Nem azért, mert meglepett volna bármelyik csapat szereplése is, egyszerűen azt éreztük, szükség van olyan átalakításra, amely a bírói szemnek is megkönnyíti a követhetőséget. Hogy a világbajnokságon ez mire lesz elég, nehéz kérdés. Nyilván edzőként és a rengeteg beletett munka miatt azt várom, hogy sikerül a fináléba, a legjobb nyolc közé kerülnünk. Inkább csak annyit mondok, hogy mindent megteszünk a jó szereplés érdekében – mondja Lauber Zsófia.

A cikk teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!