Kézilabda
Kobela Tamara

Megérdemelt sikert arattunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.11.10 Frissítve: 2018.11.11 Kosárlabda női

Megszerezte első győzelmét női kosárlabdacsapatunk az NB I 7. fordulójában. Végig vezetve, szoros csatában múltuk felül a PINKK Pécsi 424-et.

Gondokkal teli héten van túl női kosárlabda-szakosztályunk. Még Sopronban kapott a fejére ütést Koch Dóra, mint hétközben kiderült, agyrázkódást szenvedett, így kihagyta a teljes heti edzésmunkát. Mellette Hegedűs Janka is több edzésről hiányzott, mint ahányon részt tudott venni, ő betegséggel küszködött.

Így állt össze Nagy Dóra újragondolt kezdő ötöse, Czirják Noémi, Szeitl Vanessa, Süle Krisztina, Wéber Fruzsina és Szabó Flóra rajtoltak, szokatlanul jó ritmusban. Az idei szezonban rendre beragadtunk a meccsek elején, most azonban mindenki koncentráltan kezdett.

Védekezésben és támadásban is agresszívak voltunk, felvállaltuk a kontaktokat, kiharcoltunk faultokat, könnyű kosarakkal a mérkőzés legelején vezetéshez is jutottunk. Bár büntetőzésben nem nyitottunk fényesen, és saját palánkunk alatt is akadtak néha gondjaink, egy-két megingástól eltekintve kézben tartottuk a találkozót.

Fruzsi és Flóra centerpárosa remekül működött, de Noncsi dudaszós extra hárompontosa is jól példázta, hogy ez a mi meccsünk. 16-9-nél nőtt legnagyobbra előnyünk, Laczka Miklós, a vendégcsapat vezetőedzője időt is kért. Nem változott azonban sokat a játék képe a folytatásra, sőt, lepattanók után, szerzett labdákból rendre le is tudtuk indítani ellenfelünket.

Tíz perc alatt kilencpontos előnyt építettünk ki, igaz, szűk rotációs lehetőségei miatt, Nagy Dóra szinte végig a kezdőkre támaszkodott.

Aztán csak jött erő a kispadról is, Janka a palánk környékén sürgött-forgott, Mau triplájával pedig tíz fölé nőtt a különbség, nem csoda, meg is érkezett a második pécsi időkérés. A negyed derekán kopogtatott a fáradtság, egyre több hiba csúszott játékunkba, szabálytalanságok, eladott labdák, fel is jött egészen 32-30-ra a PINKK.

Félidőhöz közelítve nagyot esett a játék színvonala, de hatalmasat küzdöttek lányaink, akik kihúzták a nehezebb időszakot is.

Szusszanás után rákapcsolt – első győzelmét csupán múlt héten begyűjtő – ellenfelünk, a kevésbé látványos, inkább a csapatok akaratáról szóló meccsen döntőnek ígérkezett, hogy ki tud higgadtabb maradni nagyobb nyomás alatt is.

Mau húzta magával a csapatot, de Fruzsi is ihletett formát fogott ki, az egyre növekvő nyomást pedig egyre kevésbé bírták vendégeink. Jött is a technikai szabálytalanság Laczka Miklósnak, és a PINKK hibáiból érkező MTK-s kosarak, összesen húsz pontot dobtunk szerzett labdákból.

Majd tízpontos előnyből jöhetett az utolsó etap, ami a leghosszabb tíz percnek tűnt. Kulcsembereink kerültek közel a kipontozódáshoz ekkora, Vani, Janka, Fruzsi és Flóra is 4-4 személyi hibával álltak, de nem lehetett engedni az egész meccsen jól működő védekezésünkből. Fruzsi extra duplájával 58-51 állt az eredményjelzőn, majd pécsi időkérés következett, azután kapitányunk, Flóra óriási 2+1-es akciója, amitől az egész csarnok életre kelt.

Innentől jöttek csak az izgalmak. Négy perccel a lefújás előtt Fruzsi megkapta ötödik faultját. Elveszítettük 11 pontot, 10 lepattanót produkáló centerünket, a PINKK pedig 9-0-ás hajrát vágott ki. 62-60-nál Nagy Dóra időt kért, majd Janka is kipontozódott, 62-63-nál már a vendégek vezettek. A véghajrában jöttek a kulcsfontosságú büntetők, 64-65-ös pécsi előnynél pedig nálunk volt a labda. Flóra leszedte a kihagyott dobást, visszatette a támadó lepattanót, majd remek védekezés után még büntetőzhetett is, beállítva a 68-65-ös végeredményt.

MTK Budapest – PINKK Pécsi 424 68-65 (23-14, 16-20, 15-11, 14-20)

STATISZTIKA

Nagy Dóra: – Gratulálok a lányoknak. Elsősorban a küzdőszellemnek köszönhetjük a győzelmet. Mind védekezésben, mind pedig támadásban azt meg tudtuk valósítani amit elterveztünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!