Atlétika
Nagy Marcell

Megérdemelt győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.07 Frissítve: 2017.10.07 Kosárlabda női

Első hazai bajnokijukon megszerezték idénybeli első győzelmüket női kosárlabdázóink.

Kiemelt fontosságú találkozó várt ránk a női kosárlabda NB I harmadik fordulójában, az idei szezon egyik kulcsmérkőzése, a BEAC Újbuda elleni, fővárosi rangadó.

Nagy Dóra fel is vette a kesztyűt és a Pécsett már kipróbált legerősebb kezdő ötösét küldte pályára. Horváth Betti, Zólyomi Karina, Adamecz Lilla, Székely-Horváth Zsuzsanna és Andrijana Cvitkovic remek rajtot vettek. Bár az első percekben a fekete mezes vendégek is tartották magukat, a Lilla és Betti-féle triplákkal kialakult 8-6-os állás után kezdett eltolódni a játék a budapesti kék-fehérek javára.

Andy és – a padról beszállt csere, U20-as – Jankó Flóra is erőszakos 2+1-es akciója után lépéselőnybe kerültünk. Remekül pattanóztunk, szabad labdát alig-alig engedtünk át, érezhetően nagyon fájt a lányok foga az első győzelemre.

Az öt ponttal megnyert nyitónegyedet követően, 5-0-ás futással előbb BEAC-os egyenlítés, majd 17-17-es állás után érezhető hazai fölény következett, melyet a szépszámú hazai publikum hangos tapssal és dobolással fogadott.

Horváth Betti és Székely-Horváth Zsuzsi is betalált kívülről, majd Lilla öt pontjával már kétszámjegyű különbséget mutatott az eredményjelző, a vendégek gondjait pedig Nagy Dóra és stábjának ébersége tetézte, amikor a hazai kispad kiszúrta, hogy a második negyedben nem szerepeltettek U20-as játékost.

A 35-22-es félidei állást követően sem dőlhettünk hátra. Az egész meccsre jellemző agresszív, koncentrált védekezésből a gyorsan indulók, Foci, Lilla és Betti rendre leindították a vendégeket. Az egész találkozót kontroll alatt tartotta az MTK Budapest, beleértve a vezetőedző Nagy Dórát is, aki abban a pillanatban időkéréssel reagált, amint erősebb BEAC-os etapot észlelt.

Most sem maradhatott el természetesen a videóbíró használata. A harmadik meccsen harmadszor néztek vissza vitatható szituációt a játékvezetők, azonban csak most dőlt a mérleg nyelve a javunkra.

A zárónegyed előtti játékrészt is megnyerve, nyugodtan várhattuk az utolsó tíz percet, amit már helyenként a fáradtság, az elkapkodott döntések jellemeztek hazai részről, de ekkorra már nem volt kellőképpen éles az újbudai alakulat ahhoz, hogy vissza tudjanak jönni a meccsbe.

A csattanót az egykori BEAC játékos, Pál Szandra dudaszó pillanatában elengedett félpályás hárompontosa szolgáltatta, a megérdemelt győzelmet pedig követhette az önfeledt ünneplés az egész meccs alatt remekül segítő, erőt adó hazai tábor előtt.

MTK Budapest – BEAC Újbuda 65 – 48 (17-12, 18-10, 14-10, 16-16)

Pontszerzők: Adamecz Lilla 15/9 pont, Horváth Bernadett 11/9, Szabó Flóra 10, Székely-Horváth Zsuzsanna 8/3, Szabó Bettina 7, Andrijana Cvitkovic 6, Jankó Flóra 5, Pál Szandra 3/3

Nagy Dóra: – Nagyon jól jött ez a győzelem. Amit megbeszéltünk a lányokkal, azt maximálisan teljesítették, mind védekezésben, mind támadásban. Bár voltak hullámvölgyeink, de azokból nagyon hamar ki tudtunk lábalni. Így szeretnénk folytatni szombaton a Miskolc ellen is.

Az egy hét alatt lejátszott három meccs erőltetett menete után jövő szombaton, ismét hazai környezetben a Városmajorban lép pályára az Aluinvent DVTK Miskolc ellen az MTK Budapest.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!