Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Megcsináltuk! (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.06.02 Frissítve: 2018.06.02 Labdarúgás női

Aranyat ért Bari duplája.

Ferencvárosi TC–MTK Hungária FC 1-2 (0-0)
Kocsis Sándor Sportközpont, 500 néző
Vezette: Gaál Gyöngyi (Baráth, Katona, Molnár R.)

FTC: Németh J. – Mosdóczi, Csigi (Szabó V., 62.), Szeitl, Zlidnis – Csiki – Poljak, Fenyvesi, Pusztai (Bognár E., 69.) – Bulatovics (Nagy V., 77.), Kocsán
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Papp D., Farádi-Szabó – Nagy L. (Oláh A., 83.), Csányi, Szabó Zs. (Czellér, 93.) – Berman (Mátyás, 90.)
Vezetőedző: Szabados György

Gól: Poljak (53.), ill. Tóth B. (56., 64.)
Sárga lap: Csiki (55.), Szeitl (86.)
Piros lap:

Péntek délután rendezték a Jet-Sol Liga döntőjének harmadik felvonását a Kocsis Sándor Sportközpontban. Az első meccset 3-1-re az MTK, a másodikat 1-0-ra az FTC nyerte, így 2013 óta működő lebonyolítás történetében először, a harmadik találkozó döntött az aranyérem sorsáról.

A meccs előtt egy perces néma főhajtással emlékeztünk a szerdán elhunyt Kovács Ferencre, klubunk egykori játékosára, edzőjére. 

A nagy hőség ellenére jó iramban kezdődött a mérkőzés, az első nagy helyzet a vendégek nevéhez fűződött: a 11. percben Lauren Berman kapott labdát a jobbösszekötő helyén, Lionel Messit megszégyenítő cselsorozattal belopta magát a tizenhatoson belülre, de próbálkozása elkerülte a hosszú alsót.

A folytatásban átvette az irányítást a Ferencváros, többnyire a mi térfelünkön folyt a játék, de igazán nagy ziccer a zöld-fehérek előtt sem adódott. A 36. percben aztán Csányi Dia végezhetett el szabadrúgást a Ferencváros kapujától 25 méterre, de Németh Júlia bravúrral hárított.

Az 53. percben aztán megszerezte a vezetést a Ferencváros: Mosdóczi ugratta ki remek ütemben Allegra Poljakot, aki egyedül törhetett kapura, és rendkívül higgadtan kilőtte a hosszú alsót (1-0).

Nem örülhettek azonban sokáig a zöld-fehérek, lányaink szinte azonnal egyenlítettek: Pinczi Anita bal oldali szabadrúgását követően a remek ütemben érkező Tóth Barbara fejelt hét méterről a Fradi kapujába (1-1).

Alig egy perccel később kis híján megszerezte a vezetést az FTC: Csiki szabadrúgását követően Zlidnis fejelhetett 10 méterről, de Szőcs Réka lélegzetelállító robinzonádot bemutatva a keresztlécre paskolta a labdát.

Kevesebb mint tíz perccel később ismét lecsapott jobbhátvédünk: ezúttal Szabó Zsuzsanna adott be balról, a hosszún érkező Pinczi visszaemelte a labdát a kapu előterébe, ahol Bari közvetlen közelről az FTC hálójába kotorta azt (1-2).

Bár a folytatásban a Ferencváros – érthető módon – mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért, csapatunk már nem hagyta kiénekelni az aranyérmet a szájából, így története során nyolcadszor bajnoki címet ünnepelhetett.

Szabados György:Ezért jöttünk, megcsináltuk! Gratulálok a lányoknak, ügyesek voltak: mindenki készült, mindenki megoldotta a saját feladatát.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!