Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Még semmi sincs veszve

Publikálva: 2017.12.08 Frissítve: 2017.12.08 Röplabda

Tóth Gábor a Kaposvár ellen köszörülné ki a Nyíregyházán esett csorbát.

A női röplabda NB I nyolcadik fordulójában csapatunk a Fatum-Nyíregyháza otthonában szenvedett 3-0-ás vereséget. A lányok teljesítménye az ígéretes kezdés után nagyon visszaesett, nem tudták megnehezíteni a hazaiak dolgát.

– Ha nem megfelelő mentalitással, hozzáállással lépünk pályára – pláne idegenben, egy Nyíregyháza szintű csapat otthonában –, akkor sajnos ez a reális eredmény. Nem tartunk még ott, hogy rutinból lehozzuk az ilyen meccseket – vélekedett Tóth Gábor, vezetőedző.

A múlt hétvégi eredmények fényében a soron következő, Kaposvár elleni mérkőzésnek már nincs matematikai tétje, nem előzhetjük meg a somogyiakat. Ám a presztízs és az önbecsülésünk miatt korántsem mindegy, mi történik szombaton a Városmajorban.

Mindenféleképpen ki kell köszörülnünk a Nyíregyháza ellen esett csorbát, meg kell mutatnunk – nemcsak a Kaposvárnak –, hogy többre vagyunk képesek. Vendégeinknek is megvan a maga baja, sajnos Háfra Dominika súlyos sérülést szenvedett a Vasas ellen. Mi Dessaa Legros-t próbáljuk beépíteni a csapatba, ez persze sokkal kellemesebb feladat, mint ellenfelünké.

A University of South Carolinától érkező, 22 éves ütőjátékos a Continental Arénában esett át az NB I-es tűzkeresztségen, többek között a múlt vasárnapi találkozó első pontját is ő jegyezte.

– Dessaa kezdi megszokni az itteni légkört, már túljutott az időeltolódás okozta kezdeti nehézségeken. Egyre jobban teljesít az edzéseken, remélem, élesben is bizonyítani tud majd.

Sok rémhír terjeng a bajnokság lebonyolítását, és ezáltal a csapat kilátásait illetően is. Vezetőedzőnk igyekezett megnyugtatni mindenkit.

– Az ugyan már eldőlt, hogy az idei rájátszásában nem tudunk a felsőházban szerepelni, de ettől függetlenül még maradt esélyünk, hogy jövőre a hatcsapatos, ún. Extra Ligában bizonyíthassunk. Ez szerencsére nem a csoportkör végeredményétől függ.

A szombati, Kaposvár elleni mérkőzést dr. Árpás Krisztina és Farkas László vezeti.

2017. december 9. 17:00 MTK Budapest – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem; MTK Budapest Röplabdacsarnok (1122 Budapest, Szamos utca 2/C.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!