Atlétika
Jankovics Dániel

Még egyszer utoljára

Publikálva: 2018.04.30 Frissítve: 2018.05.02 Kosárlabda női

Végéhez ér a női kosárlabda NB I. Lányaink hazai pályán, győzelemmel zárnák le az idényt.

Alig, hogy feldolgoztuk a múlt szombaton elszenvedett vereséget a BEAC Újbuda vendégeként, szerdán máris újra pályára lép Nagy Dóra csapata. Ezzel a vereséggel a szezonban először szorult le a tizedik helyről csapatunk, a BEAC összesítésben – lányainkhoz hasonlóan – három győzelemmel került lépéselőnybe, köszönhetően a Playoutban lejátszott két meccs jobb pontarányának.

A feladat innentől leegyszerűsödik, a jövő évi NB I-es tagsággal járó tizedik hely csak úgy biztosítható be, ha szerda este legyőzzük a Vasas Akadémiát, majd szombaton Pasaréten kikap a BEAC.

Tekintve, hogy utoljára NB I-es tétmérkőzésen 2015 tavaszán nyertünk bajnokit a Vasas ellen, ez igen nehéz feladatnak ígérkezik. Ugyancsak nem segíti helyzetünket, hogy az elmúlt hetek sérülések, betegségek tizedelte szűkebb rotációja továbbra sem javult sokat.

Azonban így is két héttel ezelőtt a Vasas otthonában játszott találkozón mutattunk biztató dolgokat, olyan játékot, amely hordozta annak reményét, hogy meglepetést tudunk okozni a hat győzelemmel már biztosan kilencedik helyen végző Vasas Akadémia ellen.

A tét súlya ezúttal lányaink vállát nyomja, míg a pasarétiek kissé már hátradőlve várják a szerdai rangadót. Horváth Bettiék az életükért küzdenek, ez a motiváció pedig a BEAC ellen legutóbb nagyon hiányzott. A csapat legnagyobb erősségének számító egységének újjáélesztéséhez biztosan jól jön a plusz teher.

Az akarati tényező egyébként is fontos lesz a találkozó során, az idegenbeli, hat ponttal elvesztett „odavágón” 18 pontot dobhatott a Vasas támadó lepattanók után, második esélyből. Ha csak ezekre, a megfelelő kizárásra, egységes, koncentrált védekezésre kellőképp odafigyelnek a lányok, leszűkülnek a lehetőségei az egyébként igen agresszív játékáról híres akadémistáknak.

Meg kell ismételnünk a ponterős játékunkat is! A BEAC-nak dobott 53 ponttal aligha tudunk nyerni, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, ha védelmünk rendben van, és eljutunk hatvan pontig, már dédelgethetünk győzelmi reményeket.

– Nyernünk kell! – kezdte  Nagy Dóra vezetőedző a mérkőzés felvezetését – A BEAC elleni vereséggel saját dolgunkat nehezítettük meg, de ezzel innentől nem akarunk foglalkozni. Csak az számít, hogy szerdán megverjük a Vasast és megmaradjon az esélyünk a tizedik helyre. Minden szurkolónkra számítunk szerda este, fontos lesz a támogatásuk, együtt kell megtennünk ezt a nagy lépést.

Női kosárlabda NB I PLAYOUT 4. MECCS / MTK Budapest – Vasas Akadémia

Május 2. 18:00 / MTK Budapest Városmajori Kosárlabdacsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!