Tenisz
Gálfi Dalma

Második lett az MTK Hungária FC a Jet-Sol Ligában

Publikálva: 2015.05.31 Frissítve: 2015.06.04 Labdarúgás női

Kiélezett csatában, tizenegyesekkel hódította el a Ferencváros női labdarúgócsapata a 2014/15-ös bajnoki címet a JET-SOL Liga döntőjében. A két győzelemig tartó párharc első, az MTK Hungária számára hazai mérkőzésén - szintén tizenegyesekkel -, 4-2-re győztek a zöld-fehérek, miután egy-egy gólt lőtt mindkét gárda.

Ferencváros - MTK Hungária 2-2, tizenegyesekkel: 4-1;  JET-SOL Liga bajnoki döntő

MTK Hungária FC:
Szőcs – Szabó. Demeter, Vesszős, Csányi – Hummel-Smuczer, Tóth – Nagy L., Kaján, Palkovics – Méry
Gólszerző: Mosdóczi (13.), Szabó (23.) illetve Nagy L. (6.), Kaján (82.)

A Törekvés Sporttelepen zajló visszavágó az FTC-nek kedvezett, számos szimpatizáns segítette az első meccset behúzó csapatot vasárnap délután. Bár az MTK Nagy Lilla jóvoltából már a 6. percben megszerezte a vezetést, a szurkolótábor töretlen biztatásának, a jobb helyzetkialakításnak köszönhetően, a második félidő már 2-1-es hazai vezetéssel indult. A 82. percben Kaján Zsanett egyenlített, ekkor már szinte érezni lehetett, hogy tizenegyespárbaj határoz az esetleges harmadik mérkőzés, és persze a bajnoki cím sorsáról.

Az odavágóhoz hasonlóan ezúttal is a Ferencváros bírta jobban a mentális hadviselést, nem hibáztak a tizenegyesek értékesítésében: két kihagyott MTK-s lövést követően az utolsó körre már nem is volt szükség.

Az ezüstérmek átvétele után a kék-fehér játékosok rendkívül csalódottan, könnyek között tértek vissza az öltözőbe. Medgyes Péter vezetőedző hasonló hangulatban értékelt:

– Nehéz bármit is mondani… Nagyon csalódottak vagyunk. A mérkőzés elsősorban a Ferencváros csapatának állt, ám nekünk is voltak olyan helyzeteink – főleg a második félidőben – melyeket, ha kihasználunk, jobban koncentrálunk, akkor más lehetett volna a vége. El kell fogadnunk a történteket. Mindenképp szeretnék gratulálni a Ferencváros együttesének a bajnoki címhez. Az én dolgom most az, hogy felrázzam a lányokat – mondta az edző.

Fotó: Kovács Zoltán/Facebook

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!