Atlétika
Szabó Beatrix

Márton Anna második lett Szöulban

Publikálva: 2017.04.01 Frissítve: 2017.04.01 Vívás

A Brüll akadémista harmadszor végzett dobogós helyen a szezonban: ezúttal ezüstérmet nyert az olimpiai bajnok orosz Jegorjan mögött a szöuli Grand Prix-versenyen.

Egy fecske is csinálhat nyarat – igazolta a mondást világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes kardozónk. Márton Anna ugyanis egyedüli magyarként állt rajthoz a Grand Prix-sorozat ázsiai állomásán. Kiemeltként a legjobb 64 között kezdte, és két sima győzelemmel indította a napot. Előbb a francia Vongsavady (15-5), majd a korábbi orosz válogatott Galiakbarova (15-8) tapasztalhatta Panka klasszisát. A nyolcaddöntőben már sokkal nehezebb dolga volt az MTK Budapest kardozójának, a francia Boudiaffal szemben 15-14-es győzelem következett. A negyeddöntőben aztán a fegyvernem talán legnagyobb klasszisa, az olimpiai és világbajnok amerikai Zagunis ellen már könnyebben ment, 15-11 lett a vége. A négyes döntőben a fiatal olasz Criscio megszorítani sem tudta Pankát, aki ezzel a szezonban Cancun és Athén után harmadszor vívhatott döntőt, méghozzá ezúttal a riói olimpiai bajnok orosz Jegorjannal, aki 15-12-re legyőzte a magyart. Most még… De az ezüstérem így is kimagasló teljesítmény, pláne úgy, hogy az egész szezon során kiemelkedően vív 22 éves kardozónk. Úgyhogy: jár az ismételt gratuláció Pankának – no meg mesterének, Gárdos Gábornak egyaránt.

Női kard Grand Prix, Szöul, 114 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Vongsavady (francia) 15-5.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Galiakbarova (orosz) 15-8.

Nyolcaddöntő: Márton-Boudiaf (francia) 15-14.

Negyeddöntő: Márton-Zagunis (amerikai) 15-11.

Elődöntő: Márton-Criscio (olasz) 15-8.

Döntő: Márton-Jegorjan (orosz) 12-15.

Végeredmény: 1. Jegorjan (orosz), 2. Márton Anna (edző és válogatott edző: Gárdos Gábor), 3. Criscio (olasz) és Berder (francia).

Forrás: hunfencing.hu

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!