Kézilabda
Dakos Noémi

Márton Anna hetedik lett a vb-n (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.07.20 Frissítve: 2019.07.20 Vívás – kard

Csak a világelső tudta megállítani.

A negyeddöntőben kikapott, és a hetedik helyen végzett szombaton a kardozó Márton Anna a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Az elődöntőért Szofija Velikaját kellett volna legyőznie, de a világranglista éllovasa, az egyéniben kétszeres világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes orosz vívó érvényesítette a papírformát. Az első két tust még az idén Eb-bronzérmes Márton adta, de pár pillanat múlva már 2-3 állt az eredményjelzőn, majd fokozatosan nőtt a különbség, amely a végén nyolc találat volt.

– Nagyon sok pozitív élményt szereztem ma. Kicsit féltem, hogy nem tudok felszabadultan és vidáman vívni hazai közönség előtt, de ez nem így lett, minden percet élveztem a páston – mondta a vegyes zónába mosolyogva érkező, 24 éves magyar kardozó. – Annyi hiányérzetem van, hogy éremért jöttem a világbajnokságra, de a csapatversenyen ezt még be tudom pótolni. Nincs okom szomorkodni.

Az elvesztett negyeddöntőjéről annyit jegyzett meg, hogy szerinte a rutin döntött a nála tíz évvel idősebb orosz vívó javára.

– Nem erre számítottam. Ő nagyon lendületes vívó, azt hittem, nekem fog jönni, de tudta, hogy hazai közönség előtt vagyok, menni fogok neki. Kidurrantgattam magam, ő pedig türelmes volt, és várt. Mélyen elraktároztam magamban ezt az élményt, hogy ilyenkor nem szabad elveszíteni a fejemet, a higgadtságot meg kell őrizni – fogalmazott klubunk sportolója.

Az egyéni küzdelmek utolsó napján, szombaton már a csapatversenyek első mérkőzéseire is sor került, a férfi kardozók és a női párbajtőrözők a negyeddöntőig vívtak. Azok a csapatok, amelyek sikerrel jártak, vasárnap folytatják szereplésüket, az alsó ági együttesek viszont még szombaton eldöntik a helyezéseket.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat a várakozásnak megfelelően könnyedén győzte le a vietnámiakat, majd Egyiptom válogatottját is, így vasárnap az irániakkal mérkőzhet az elődöntőért.

Eredmények
Női kard
A 64 között:
Márton Anna–Malgorzata Kozaczuk (lengyel) 15-12
Pusztai Liza–Alejandra Jhonay Benitez Romero (venezuelai) 15-12
Katona Renáta–Au Szin Jing (hongkongi) 15-12
Csan Jin Fej (hongkongi)–Mikulik Júlia 15-13

A 32 között:
Márton–Fatma Zehra Köse (török) 15-4
Mariel Zagunis (amerikai)–Pusztai 15-12
Manon Brunert (francia)–Katona 15-10

A 16 között:
Márton–Rossella Gregorio (olasz) 15-8

Negyeddöntő:
Szofija Velikaja (orosz)–Márton 15-7

Csapatverseny
Férfi kard
A 32 között:
Magyarország–Vietnám 45-31
A 16 között:
Magyarország–Egyiptom 45-32

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!