Kézilabda
Szőke Szonja

Marci visszatér a magyar csapatba (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.08.06 Frissítve: 2019.08.05 Tenisz

Fucsovics Márton visszatér a tenisz Davis-kupában szereplő magyar válogatottba.

A magyar szövetség (MTSZ) hétfői közleménye szerint klubunk teniszezője döntésével Köves Gábor, szövetségi kapitány csapata a legerősebb összeállításban léphet pályára az ukránok elleni, budapesti találkozón szeptemberben.

Szeretnék segíteni, hogy jövőre legyen esélyünk kijutni a 18 csapatos világbajnokságra és az olimpiai kvalifikáció is fontos szempont volt a döntésemben. A siker érdekében előre kell tekintenem, és csak az előttem álló feladatokra koncentrálok – idézte a kommüniké Fucsovics Mártont.

Nagyon örülünk Marci döntésének. Visszatérése mindenképp előrelépést jelent, és reméljük, hogy a közte és a szövetség közötti fennmaradó további nyitott kérdéseket is sikerül megnyugtatóan rendeznünk – fogalmazott Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke. Hozzátette, úgy gondolják: a magyar tenisz elsődleges érdeke, hogy a legjobb hazai játékos játsszon a nemzeti csapatban. – Örülünk, hogy a visszatérésével új időszámítás indulhat e tekintetben is. A szövetség reméli, hogy a Davis-kupa-válogatott, illetve Marci olimpiai kvalifikációs tervei is sikerrel járnak majd – emelte ki.

Fucsovics Márton és Babos Tímea tavaly szeptemberben közölték: nem kívánnak együttműködni az MTSZ-szel, mindaddig nem adják a nevüket egyetlen a magyar szövetséghez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szervezet működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és jelenlegi szakmai koncepcióján. Januárban a két játékos aztán közösen jelentette be, hogy álláspontjuk nem változott, ezért továbbra sem kívánnak pályára lépni nemzeti színekben.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!