Atlétika
Nemes Rita

Már jiu-jitsuban is van magyar arany a világjátékokon (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.08.01 Frissítve: 2017.08.01 Karate

Szűcs Kristóf sikeréről az index.hu is beszámolt.

Az index.hu híroldal is beszámolt Szűcs Kristóf, az MTK Budapest jiu-jitsusának wroclawi győzelméről. Versenyzőnk pénteken előbb ezüst-, egy nappal később pedig aranyérmet szerzett a lengyelországi multisport-eseményen.

A magyar küzdősportoló az abszolút kategóriában előbb fojtással verte a svéd Hederströmöt, majd 7-2-re nyert az orosz Szak ellen, a belga Deputter elleni karfeszítéses sikere pedig a finálét jelentette számára. A döntőben a Szűcs ezúttal nem bízott semmit a véletlenre, egyértelmű akciókat végrehajtva 2-0-ra győzött Alketbi ellen.

Érdekesség, hogy Szűcs egy nappal korábban épp az egyesült arab emírségekbeli Alketbivel szemben maradt alul a döntőben.

– A végére időzítettem az akciómat, hogy már ne tudjon fordítani, és utána még egy előnyponttal sikerült bebiztosítani a győzelmet. Be akartam bizonyítani, hogy jobb vagyok, mondtam is tegnap, hogy nem elég fényes az ezüst, és most elértem azt a célt, amit kitűztem, a világjátékok győzelmet. Jelenleg ez a csúcsa annak, amit ebben a sportágban meg lehet nyerni – nyilatkozott elégedetten az MTK Budapest kiválósága.

Szűcsnek nem ez az első világraszóló sikere, 2014-ben aranyérmet szerzett a kaliforniai világbajnokságon.

(Forrás: index.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!