Atlétika
Krizsán Xénia

Már biztos a dobogó!

Publikálva: 2018.04.03 Frissítve: 2018.04.03 Sakk

Fölényes győzelem a Gyöngyös ellen.

Energia SC Gyöngyös–MTK Budapest II.: 3:9

Mivel a nagycsapat ma nem játszott, Terbe Zsuzsival (aki szervezőként ismét kifogástalan munkát végzett) megerősödve ülhettünk le, és biztos, nagyarányú győzelmünkkel be is biztosítottuk dobogós helyezésünket az utolsó forduló eredményétől függetlenül. Hat ifivel játszottunk, és ők öt pontot értek el.

Az első, Szabolcsi János sikerrel túljátszotta ellenfelét, aki a gyaloghátrányos bástyavégjátékát már nem menthette meg. Terbe Zsuzsi nagy pozíciós harc után háromesélyes állásban okosan remizett. Örtel Endre megengedte ellenfelének, hogy tizedik remijét is legyártsa. Molnár József taktikus játéka látványos győzelmet eredményezett.

Kovácsy Barna jól felépített támadását látványos taktikai áldozattal fokozta nyerésig. Mihók László nem egészen egészségesen vállalta a játékot, de sajnos ellenfele pozíciós nyomását nem tudta kitartani. Gehér Koppány túl egyszerűen akarta megnyerni kissé jobb szerkezetű állását, de ukrán ellenfele biztos kézzel tartotta ki a végjátékot.

Juhász Ágoston remekül, aktívan, taktikusan játszott, és elég gyorsan nyert. Botlik Béla ismét élénk, szép játékkal rukkolt elő, végjátékelőnyét pedig biztosan váltotta nyerésre. Kálóczi Kristóf kiváló stratégiáját ezúttal taktikai csapással is segítette, és ő is biztosan nyerte meg a végjátékot. Virág Bálint igyekezett, de nem hozott ki előnyt, és a későbbiekben sem tudta megnyerni állását. Birovecz Ben Jordán nagyon hamar nyert végjátékra tett szert, ellenfele pedig mattig játszott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!