Vívás – kard
Szatmári András

Már a négy között

Publikálva: 2018.09.04 Frissítve: 2018.09.04 Tenisz

Babos Timi párosban elődöntős a US Openen.

US Open, női páros, negyeddöntő
Babos Tímea, Krisztina Mladenovics–Luce Hradecká, Jekatyerina Makarova 7:6 (5), 6:2

Timi először elődöntős a US Openen a felnőttek között, ami hatalmas siker újabb remek mérkőzés után. Nemrég Cincinnatiban Hradecká és Makarova döntő rövidítésben nyert Timi és Kiki Mladenovics ellen a nyolc között, most azonban nagyot fordult a kocka.

Nem indult jól a meccs a 2. helyen kiemelt, Australian Open-bajnok kettős számára. A nyitó játékban a cseh-amerikai kettős brékelt 40-re, majd 3:1-re is vezetett. Aztán Timi és Kiki Mladenovics a hatodik gémben 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, de utána ismét elveszítette a sajátját. Az újabb brék nem váratott magára, majd 4:4 után már a magyar-francia páros volt lépéselőnyben.

Sajnos 5:4-nél Hradecká és Makarova szettlabdát hárított adogatóként, hamarosan pedig jött a tie-break. A rövidítésben Timi és francia társa 1:1 után elnyerte ellenfele szerváját, ezt a picinek tűnő előnyt pedig meg is őrizte. A végén az ellenfél ugyan feljött 6:3-ról 6:5-re, de a következő pont és a szett a 2. helyen kiemelt kettősé lett.

A második felvonás már simábban alakult. Timi és Kiki Mladenovics brékkel kezdett, majd már az sem okozott gondot, hogy 2:2-nél eltűnt az előny. A magyar-francia kettős ugyanis ezután még kétszer brékelt (mindkétszer 40-re), majd 5:2 után 0-ra szerválta ki a negyeddöntőt.

Forrás: babostimea.hu, fotó: Zádor Péter

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!