Atlétika
Szabó Beatrix

Magyar kupára készülő ellenfélhez látogatunk

Publikálva: 2018.03.16 Frissítve: 2018.03.15 Kosárlabda női

Zalaegerszegen folytatja NB I-es szereplését női kosárcsapatunk. Továbbra is akadnak sérültjeink, korántsem százszázalékos csapattal utazunk az első négybe pályázó ZTE otthonába.

Utolsó hazai alapszakaszbeli bajnokinkon nem tudtuk borítani a papírformát, a bronzéremért harcoló CMB Cargo UNI Győr huszonhat pontos győzelemmel távozott a Városmajorból.

A bajnokesélyesnek számító győriekhez képest  mindössze két győzelemmel van lemaradva a ZTE NKK, melynek játékosai idén sok arcukat megmutatták már az NB I-ben.

Ők szakították meg a Szekszárd 13 meccses veretlenségi szériáját, de a tabella legalján tanyázó BEAC vendégeként csupán csak ötpontos győzelmet arattak. Hazai pályán persze jobb mérlegük van a zalaiaknak, 6 siker mellett csupán 3 alkalommal kaptak ki a Zalakerámia Sportcsarnokban.

A két együttes legutóbbi találkozása igazán izgalmas meccset hozott, csak a harmadik negyedben döntötte el a mérkőzést – és nyert végül 11 ponttal – a Zalaegerszeg. Horváth Betti 20, Szabó Flóra 19 ponttal zárt, de mellettük csak Adamecz Lilla tudott tíz pont fölé jutni, míg az ellenfél négy légiósából három megdobta ezt a szintet. Osztrák irányítójukon, Sigrid Koziaron túl két amerikai játékosuk is közel 15 pontot szerez meccsenként, átlagosan.

Hétközben tovább nőttek Nagy Dóra, vezetőedző gondjai, hiszen kezdő irányítónk, Horváth Betti továbbra sem hadra fogható. Bokasérüléséből lábadozva a most hétvégi meccset is biztosan kihagyja. Továbbá bedobó poszton is gyengültünk, Szabó Bettina sem tudott a hét első felében együtt készülni a csapattal.

– Szeretnénk megint olyan szoros meccset játszani a ZTE ellen, mint legutóbb hazai pályán, ősszel. Nyilván sokkal nehezebb dolgunk lesz, mivel az utazó keretünk nem pont ugyanaz lesz, illetve saját csarnokukban nekik is jobban megy a játék. Ettől függetlenül igyekeztünk készülni rájuk a héten, de a sérültek miatt nehéz dolgunk volt. Ahogy a Győr ellen is voltak jó periódusaink, ezúttal is erre törekszünk, minden alkalmat felhasználva a Playout-ra készülésre. – mondta Nagy Dóra a mérkőzés előtt.

Jövő hétvégén az első nyolc helyezett a Killik László Magyar Kupán vesz részt, így az utolsó bajnoki fordulóra március utolsó hétvégéjén kerül sor.

Női kosárlabda NB I 21. Forduló ZTE NKK – MTK Budapest

Március 17. szombat 16:45 - Zalakerámia Sport Rendezvénycsarnok, 8900 Zalaegerszeg, Stadion út 3.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!