Taekwondo
Salim Omar

Magasra tették a lécet

Publikálva: 2016.10.27 Frissítve: 2016.10.27 Röplabda

Egyik fővárosi rangadót követi a másik.

Álomrajtot vett a női röplabda NB I-ben az MTK Budapest: Alberto Salomoni együttese a tavalyi ezüstérmes Vasas-Óbudát győzte le 3-0-ra a nyitófordulóban. A kék-fehérek megalkuvást nem tűrően, magabiztosan és kifejezetten nyugodtan játszottak, esélyt sem adtak formán kívül játszó ellenfelüknek.

Természetesen nagyon boldogok voltunk. Sokat készültünk, szerettük volna meglepni őket – idézte fel Nagy Fanni a szombati találkozót. – Csapatként tudtunk föléjük nőni, egységesek voltunk, és nem ismertünk elveszett labdát, végig küzdöttünk.

Nincs azonban sok ideje az ünneplésre a kék-fehéreknek, mivel a második körben újabb nehéz erőpróba vár rájuk. Október 31-én a Tungsram Csarnokban lesz jelenésük Hackl Szilviáéknak. Van jó néhány arc az MTK Budapest keretében, akinek nem kell idegenvezető a Megyeri úti létesítményben: Lakatos Enikő, Nagy Fanni, Szűcs Kinga és Zolnai Vanda is viselte hosszabb-rövidebb ideig az újpestiek mezét. 

A lila-fehérekkel kétszer is találkoztunk a felkészülés során: Újpesten 2-2-es döntetlen született, míg a Városmajorban Alberto Salomoni együttese nyert 3-1-re. Persze Nagy Fanni is tudja, nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni ebből a két találkozóból.

Kemény, hajtós meccsre számítok. Ők is 3-0-ra nyertek az első fordulóban, a Budaörs ellen. Szeretnénk ugyanolyan teljesítménnyel előrukkolni, mint a Vasas ellen – mondta a kék-fehérek fáradhatatlan liberója. – Azt szeretném, hogy játszunk minél jobban, hozzuk ki magunkból a maximumot, és okozzunk ismét meglepetést.

A tervek szerint a hétfői mérkőzést az M4 Sport élőben követíti.

2016. október 31. 18:00 UTE – MTK Budapest; női röplabda NB I-es bajnoki mérkőzés, Tungsram Csarnok (1044 Budapest, Megyeri út 6.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!