Atlétika
Jankovics Dániel

Magabiztos siker Békéscsabán

Publikálva: 2019.04.01 Frissítve: 2019.04.01

A 9. helyen zárta az alapszakaszt férfi kosárlabdacsapatunk.

Békési SzSK–MTK Törökbálint 60-91 (15-18, 17-21, 16-28, 12-24)

A mérkőzés előtt egyszerű volt a képlet: a Piros-csoportban való biztos bentmaradást jelentő 9. hely megszerzéséhez győzni kellett idegenben a Békés ellen. Bár ellenfelünk sorozatban öt vereséget könyvelhetett el, a mi idegenbeli mérlegünk (2-10) korántsem tehetett minket elbizakodottá.

Játékosaink maximálisan átérezték a mérkőzés fontosságát, Bódi Ferenc pedig a szokásához híven maximálisan felkészítette a csapatot a találkozóra.

Az első negyed szorosan küzdelme során csak Vámos László triplája után alakult ki jelentősebb különbség (13-18), végül 3 pont előnnyel zártuk a nyitó etapot (15-18).

A folytatásban is mi vezettünk, bár egy darabig még nem tudtuk lerázni ellenfelünket. Aztán Nagy Szabolcs hármasa és Bihari Máté büntetői után kétszámjegyűvé nőtt a különbség (24-25), ami viszont a félidőre 7 pontra olvadt (32-39).

Másfél perc telt el a második félidőből, amikor négy pontra felzárkózott a hazai gárda (39-43), de Bagi Donát kosara után lendületbe jöt együttesünk, és Czakó Tamás találatát követően ismét lélektani előnyhöz jutottunk (41-50). Kapaszkodott a Békés (45-52), de Bihari Máté triplája döntőnek bizonyuló 0-11-es szakaszt indított el (45-63). A zárójátékrész előtt egy híján húsz ponttal vezettünk (48-67).

A negyedik negyed már egyfajta jutalomjáték volt. A 20 pontig jutó Bihari megmutatta hogy már csöppet sem meglepetés, ha bevág egy-egy triplát – végül három kísérletből mindháromszor pontosan célzott a hárompontos vonalon túlról. Jakab Péter faultokat harcolt ki, gólpasszokat adott, és 16 pontot termelt. Bagi egyre jobban bizonyítja tehetségét. és lehetne sorolni a többieket is.

Az örömjáték vége 31 pontos győzelem lett, ami ilyen fontos mérkőzésen, idegenben, bravúros eredmény.

Ezzel csapatunk az alapszakasz 9. helyén végzett, így a folytatásban már nem kell izgulni a bentmaradásért, azaz a szezonra kitűzött célt a csapat máris elérte.

Bódi Ferenc:Korábban szerettük volna bebiztosítani azt az egy győzelmet, ami kellett ahhoz, hogy biztosan bent maradjunk a Piros csoportban. Így nagy nyomás volt rajtunk, nagyon készültünk erre a találkozóra. Hektikus szezon végén nagyon büszkék lehetünk a csapatra, amely nagyon átalakult erre az évre, hogy sikerült egy magabiztos győzelemmel bebiztosítanunk a bennmaradást. Kívánom a békési csapatnak, hogy maradjanak ők is bent a Piros csoportban.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!