Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Magabiztos győzelem

Publikálva: 2016.10.04 Frissítve: 2016.10.04

Már az első félidőben eldöntötte a találkozó kimenetelét csapatunk a PVSK-Kronosz Kiadó elleni törökbálinti mérkőzésen.

MTK Törökbálint - PVSK-Kronosz Kiadó  81-65 (21-12, 24-15, 16-19, 20-19)

Törökbálint Sportközpont, 100 néző

statisztikai lap

Majd' három perc telt el anélkül, hogy a csapatok átjuttassák a labdát a gyűrűn, Boinitzer Dávid átadásából Mohay Péter törte meg a gólcsendet. A következő pontjainkban is ők ketten játszottak főszerepet, előbb ismét Mohay talált be, majd Boinitzer triplája illetve közeli kísérlete volt sikeres (9-3). Aztán szép sorban a többiek is feliratkoztak a pontszerzők közé, a héten kisebb sérüléssel küzdő Jakab Péter, a bokasérülésből visszatérő Bihari Máté, Horváth Kristóf és Máriás Gergely is ponttal járult hozzá a 21-8-as vezetésünkhöz. De a negyed két vendégkosárral zárult, így 21-12-es vezetésünknél kezdődött a második játékrész.

Folytatódott a hazai dominancia, és a mikro Szabó Tibor is megszerezte első kosarát, majd újra Mohay volt eredményes, már 31-12-re vezettünk. A legnagyobb különbség a második negyed derekánál alakult ki, ekkor 36-14 volt az állás. Utána kicsit lazult a védekezésünk, de a félidőben így is megnyugtató, 18 pontos előnyünk volt (45-27).

A harmadik negyedet is jól kezdtük, de 51-31-es vezetésünket követően egymás után volt öt eladott labdánk, és a pécsiek felkapaszkodtak 51-38-ra. A záró etap előtt 61-46-re vezettünk.

Miután 64-54-nél rájöttünk, hogy a meccsnek még nincs vége, percek alatt 73-56-ra alakult az állás, és utána már csak a végeredmény volt a kérdés.

Hullámzóan játszott csapatunk, de néha igen szép dolgokat is láthattunk. Továbbra is a folyamatos koncentrálás az, amiben mindenképpen fejlődni kell, hiszen a legerősebb ellenfelek ellen nem férnek bele a néhány perces kihagyások. Örömteli, hogy ezúttal is öt játékosunk tíz pont fölé került, az, hogy másfélszer annyi lepattanót szedtek a mieink, mint az ellenfél, és külön öröm két saját nevelésű, 18 éves ifjoncunk, a 23 percet játszó Máriás Gergő, és a rendelkezésére álló játékperceket aktív produkcióval megháláló Bagi Donát játéka. 

Szarvas Gábor vezetőedző: – Két vezérünk, Jakab Péter és Bihari Máté is sérüléssel bajlódott a héten, emiatt átszerveztük kissé a rotációnkat. Többen is más poszton kaptak szerepet, mint ami a megszokott, de mindenki magabiztosan helytállt. Külön öröm számomra, hogy a saját nevelésű Bagi Donát megszerezte első felnőtt bajnoki kosarát.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!