Tenisz
Fucsovics Márton

Magabiztos győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.12.08 Frissítve: 2018.12.11 Labdarúgás

Remek játékkal gyűjtöttük be a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Szombathelyi Haladás 4-0 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, nézőszám : 1537

Vezette: Karakó Ferenc (Csatári, Buzás, Bornemissza, Iványi, Kulcsár)

Gólszerző: Baki (5.), Lencse (48.), Gera (57.), Farkas (87.)

Sárga Lap: Farkas (84.), illetve Jancsó (33.), Mészáros (50.), Priskin (75.)

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Baki, Balogh, Szelin – Gera, Bognár (Deutsch, 86.), Vass Ádám, Vogyicska, Schäfer (Farkas, 73.) – Lencse (Torghelle, 61.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Habovda, Vít, Tamás, Bosnjak – Mészáros, Jancsó, Kolcák (Rácz, 58.), Jagodics, Ofosu (Bamgboye, 45.) – Priskin (Gaál, 77.)

Vezetőedző: Horváth Ferenc

Balszerencsésen indult az OTP Bank Liga 17. fordulója számunkra, hiszen Kanta a bemelegítés során sérülés miatt kidőlt, így nem léphetett pályára, helyette Vogyicskának szavazott bizalmat Feczkó Tamás.

Gyorsan jóra fordultak a dolgok, ugyanis már az 5. percben megszereztük a vezetést: Bognár adott be pontosan szögletből, Baki emelkedett a legmagasabbra és védhetetlenül fejelt a hosszúba. Négy perccel később megduplázhattuk volna az előnyt: Schäfert állították meg szabálytalanul a tizenhatos vonala előtt szép szóló után, a szabadrúgást Bognár végezte el, a labda csupán centikkel ment el a kapufa mellett.

A 16. percben újra előttünk adódott sansz: Katona kanyarított jobbról Schäfer fejére, Rózsa viszont a helyén volt. Az eseménydús nyitó negyedóra után picit csökkent a tempó, mindkét együttes fegyelmezetten védekezett.

A 34. percben ismét Baki riogatta a vendég védelmet: ezúttal szabadrúgásból ívelt középre Bognár, hátvédünk megint szépen fejelt, de ezúttal a kapufa megmentette a Haladást. A kipattanót Katona rúgta kapásból kapura, azonban Rózsa védett.

Öt perccel később Ofosu középre tartó lövését könnyedén hárította Kicsak, majd a 43. percben Priskin fejesénél kellett meleg helyzetben felszabadítania védelmünknek. Gól azonban nem született, így egygólos előnnyel mehettünk a pihenőre.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan – MTK góllal – kezdődött: Katona tört be a tizenhatoson belülre, harcosságának – és némi szerencsének – köszönhetően nála maradt a labda, önzetlenül Lencséhez passzolt, aki az üres kapuba pöccintett.

Az 57. percben eldőlni látszott a találkozó: Gera fülelte le Rózsa kiadását, majd 35-ről lőtt, a labda pedig a kapus kezei között becsúszott a hálóba. A 65. percben kontrából lehettünk volna eredményesek, de Torghelle közeli próbálkozására odaért Rózsa. 

Néhány perccel később megint rutinos csatárunk került a kapu elé, viszont Bognár lapos beadása leheletnyit hosszú volt. A 81. percben Vogyicska bravúros szólóval örvendeztette a szurkolókat, majd elment Rózsa mellett is, de a kapus visszaért a lövésre. 

Feczkó Tamás a hajrára pályára küldte Deutsch Bencét is, aki hosszú kihagyás után először lépett pályára. Ezt követően, a 87. percben feltettük az i-re a pontot: Farkas kényszerítőzött Torghellével, majd tanárian emelt a kapuba Rózsa fölött. 

Az utolsó percekben újabb gól már nem született, így kiváló játékkal, magabiztosan szereztük meg a három pontot. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!