Keresés

Luca ismét kitett magáért (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.04.07 Frissítve: 2017.04.07 Taekwondo

A Brüll Alfréd Akadémia tagja, Patakfalvy Luca ötödik helyen végzett a 49 kg-os súlycsoportban a szófiai U21-es taekwondo Európa-bajnokságon. A Nemzeti Sport beszámolója.

Valóra vált Patakfalvy Miklósnak, a szövetség elnökének a jóslata, aki hatalmas mezőnyre számított a szófiai U21-es Európa-bajnokságon. Negyven ország 436 sportolója méreti meg magát csütörtöktől vasárnapig, amiben az is közrejátszik, hogy ebben a korosztályban minden ország két versenyzőt indíthat súlycsoportonként.

A nyitónapon három magyar versenyző lépett tatamira, köztük a tavalyi, Groznijban megrendezett U21-es kontinensviadalon ezüstérmes Patakfalvy Luca (49 kg). Mellette Kopcsik Laurának (46 kg) és Práth Bencének (58 kg) volt jelenése csütörtökön.

A mamutmezőnyre jellemző, hogy Práth Bencének már a 32 közé jutásért is mérkőzést kellett vívnia. A sorsolás nem kedvezett, a küzdősportokban hagyományosan erős oroszok egyik versenyzőjével került szembe. Vlagyiszlav Gyilman rendkívül sima mérkőzésen 29-8-ra győzött, Bence így elbúcsúzott a további küzdelemtől.

Kopcsik Laura a tizenhat közé jutásért lépett először tatamira, az olasz Martina Corelli ellen. Riválisa az első pillanattól irányította a meccset, a helyszíni beszámolók szerint kondícióban és robbanékonyságban is a magyar lány fölé nőtt. Az olasz végül 16-9-re győzött, azzal Laura is befejezte.

Patakfalvy Luca, az MTK Budapest versenyzője is a tizenhat közé jutásért mérkőzött először, ellenfele az osztrák Jennifer Stingl volt. Luca jól kezdett, már 5-1-re vezetett az első menetben. A másodikban osztrák lány egyenlített, de a harmadik felvonásra egy pont előnye maradt versenyzőnknek, amely kitartott a záró felvonás végéig. Luca 9-8-ra nyert, ez volt az első magyar siker az Eb-n.

A nyolc közé jutásért kiélezett csatát vívott a szerb Szara Damnjanoviccsal. Mindketten kézzel bevitt pontokkal araszolgattak előre, végig minimális magyar előnnyel. A hajrában lendült Luca lába, és fejtalálattal eldöntötte a találkozót. A végeredmény 10-6 volt a magyar lány javára, aki készülhetett a negyeddöntőre.

A négy közé jutás azonban már nem sikerült, a török Ipek Çidem megállította Luca menetelését. A mérkőzés szorosabb volt, mint azt a 10-3-as eredmény sejteti, de a lényegen nem változtat, hogy a 2011-es kadet Európa-bajnok török jutott a négy közé. Luca tavalyi ezüstérme után az idén ötödik helyen zárt az U21-es Eb-n.

Pénteken két magyar versenyzőnek szurkolhatunk. Berei Béla (63 kg) a spanyol Caballeróval kezd a 16 közé jutásért, míg Egyházas András (68 kg) norvég vagy azeri versenyzővel találkozik a 32 között.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!