Keresés

Liu Shaolin Sándor az olimpiára akarja elérni csúcsformáját

Publikálva: 2017.09.08 Frissítve: 2017.09.08 Rövidpályás gyorskorcsolya

A 2016-os világbajnok olimpiai babérokra tör.

Liu Shaolin Sándor második lett összetettben az országos bajnokságon, ami olimpiai tesztversenyként is szolgált. Erről a megmérettetésről, az idei szezonról és a felkészülésről beszélgettünk vele.

Milyen volt a nyári felkészülési időszak?

– Abszolút jól sikerült. Négy hetet voltunk Kanadában és nagyon keményen edzettünk végig. Egész jól bírtam. Amikor hazajöttünk, akkor sem nagyon pihentem, igyekeztem aktívan eltölteni az időt, és voltam Angliában is edzeni, korizni. Ezután Olaszországban töltöttünk három hetet, ahol az első tíz napremekül sikerült, a végére viszont eléggé elfáradtam. Ez nem is baj, mert nem mostanra kell csúcsformában lenni – vélekedett az MTK Budapest kiválósága. – Második-harmadik helyeket szereztem a magyar bajnokságon, ennek nagyon örülök, de tény, hogy azért ezeknek a versenyeknek nincs annyira nagy jelentőségük. Remélhetőleg a világkupákra már olyan formába tudok kerülni, ami majd kompenzálja azt, hogy most kicsit mélyebb ponton vagyok.

– Hogy tudjátok elérni, hogy az első világkupától az olimpiáig jó formában legyetek?

– Nem leszünk végig jó formában! Az első két európai világkupán kell jól szerepelnünk, aztán pedig folyamatos terhelést kapnunk, egészen az olimpiáig. Ha az első két versenyen jól teljesítünk, akkor az ázsiai állomásait a világkupáknak már kicsit lazábbra vehetjük. Még nem tisztázódott, hogy az Európa-bajnokságon indulunk-e egyáltalán. Túl közel van az olimpiához, és nem éri meg kockáztatni azt, hogy hamarabb kerüljünk csúcsformába.

– Mit értsünk az alatt, hogy az országos bajnokság egyben tesztverseny volt?

– Azt takarja, hogy ugyanúgy, mint az olimpián, két nap pihenő volt a versenynapok között. Az edzők azt szeretnék megnézni, hogy milyen hatással van ránk az, ha a versenyek között edzésterhelést kapunk, és hogyan tudunk ezután regenerálódni, és megőrizni a formánkat.

– Könnyebb jó eredményeket elérni ebben a rendszerben?

– Nekem nem, mert én elég gyorsan tudok regenerálódni, mivel fiatal vagyok, de az idősebbeknek ez a lebonyolítás kedvező lehet.  

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!