Tenisz
Babos Tímea

Létrejött az álomdöntő

Publikálva: 2020.07.02 Frissítve: 2020.07.02 Tenisz

Már az egyéni mérkőzések lejátszása után eldőlt, hogy a két legnagyobb esélyes együttes, a két csoportgyőztes, az MTK Budapest és a Somogyi Electronic-GYAC játssza a finálét a férfi teniszezők csapatbajnokságának legmagasabb osztályában, a Szuperligában. Ezzel megismétlődik a tavalyi döntő – pénteken 11:00 órától.

A párosokat le sem kellett játszani. Mind a két ágon, azaz mind a két elődöntőben elegendőnek bizonyult az egyesek megrendezése ahhoz, hogy kiderüljön, ki a jobb – mármint hogy olyan egyértelműen kiderüljön, hogy már matematikailag se lehessen más a győztes. Merthogy egyéni összecsapásból öt van, párosból pedig csak kettő, és ha a három lehetséges eredmény, az 5-0, a 4-1 és a 3-2 közül az első kettő jön be, bizony már hiába kapaszkodna a hátrányban lévő, a legjobb esetben is csak szépíthetne 5-2-re vagy 4-3-ra. És az ilyen esetekben kímélni szokták a játékosok energiáit: megkímélik őket a párosmeccsek egyébként nem túl nagy terhétől. Ez egyáltalán nem valami magyar úri huncutság, máshol is így szokás.

Nos, most 4-1 volt az állás, méghozzá mind a két elődöntőben, így nem volt folytatás.

Létrejött az álomdöntő

Folytatás pénteken 11:00 órától a Nemzeti Edzésközpontban, akkor kezdődik a döntő a Diego SC ellen diadalmaskodó MTK Budapest és a Kőszegi SE-t felülmúló Somogyi Electronic-GYAC részvételével. Időben előbb a győriek biztosították be helyüket a fináléban, de csapatunk hamar követte őket még úgy is, hogy a sakknyelven szólva első táblás, Fucsovics Márton meglepetésre vereséget szenvedett Madarász Gergelytől. Pedig az úgynevezett szuper tie-breakban 4-1-re is vezetett, innen fordított ellenfele 8-4-re, és nyert végül 10-7-re. De ez is belefért, miután a többiek, Piros Zsombor, Nagy Péter, Füle Mátyás és Szintai Dávid kivétel nélkül hozták magukat, vagyis a meccsüket, méghozzá szettveszteség nélkül.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!