Atlétika
Nemes Rita

Lesz ez még jobb is

Publikálva: 2017.06.14 Frissítve: 2017.06.14 Ritmikus gimnasztika

Ritmikus gimnasztikázóink újabb országos bajnokságon szerepeltek. Ezúttal a gyermek és serdülő mezőnyben bizonyíthatták rátermettségüket a kék-fehér reménységek.

Lauber Zsófia volt segítségünkre, hogy kielemezhessük a versenyhétvége tapasztalatait. Az MTK Budapest szakosztály-igazgatója elmondta, vegyes érzelmekkel tekint vissza az országos bajnokságra, de elsősorban büszke a fárasztó félévüket most záró fiatalokra.

– „Gyermek 2” korosztályban, ahol a 2010/11-es születésű versenyzőink léptek szőnyegre második helyen végeztünk csapatban, és Vukmir Elena (A labdarúgó NB I-ben 299 alkalommal pályára lépett labdarúgónk, Dragan Vukmir leánya. A szerk.) összetett negyedik helyére is büszkék lehetünk, ötven indulóból. Elégedettek vagyunk a mutatott teljesítményekkel, de jövőre erősebb gyakorlattal kell szőnyegre álljanak a picik. A „Gyermek 1” korosztályban, a 2008/09-ben születettek között Semjén Katalin összetett magyar bajnok lett és a csapatunk is aranyérmet szerzett. Kati fantasztikus kitartása és eltökéltsége hozta meg a ragyogó sikert. Mellette Fábián Panna is dobogón zárt.

A legfiatalabbak tehát a mutatott teljesítményükkel magasra tették a lécet és bizony rutinosabb serdülőink most nem mindig értek a fiatalabbak nyomába.

– Serdülő korosztályban érezhető volt, hogy a félév végén járunk. Pontatlanok voltunk, sokat hibáztunk. Az összetett csapatverseny első helye így is összejött, és Kocsis Evelin is dobogón végzett, de sajnos az Európa-bajnokság után kissé fáradtan mozogtak a gyerekek, így több rontás csúszott a gyakorlatokba. Persze nem szomorkodunk, legalább lesz mit kijavítanunk az őszi versenyszezonban.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!