Atlétika
Nemes Rita

Lépésről lépésre

Publikálva: 2018.03.06 Frissítve: 2018.03.06 Karate

Hihetetlen formában versenyez az elmúlt hetekben Hárspataki Gábor. Klubunk karatékája előbb Dubajban, majd Salzburgban is dobogóra állhatott Premier League versenyen.

– Elég jól indult az éved...

– Szerencsére a tavalyi nehézkes rajt után most jól kezdtem az esztendőt. Ugyan kevés hiányzott, hogy még előrébb végezzek a versenyeken, de nem lehetek elégedetlen a dubaji ezüsttel és az osztrák versenyen szerzett bronzzal.

– Dubajban a sportági legendával, Agajevvel vívtad a finálét. A szoros eredmény alapján úgy tűnik, senkitől sincs igazán félnivalód a súlycsoportodban.

– Valóban így van, és ehhez még azt is hozzáteszem halkan, történt pár olyan dolog a döntőben, ami nem igazán kedvezett nekem, talán ellenfelem nevének szólt. Az intések tekintetében maradt bennem némi bosszúság, de persze nem akarom kizárólag erre fogni a vereséget.

– Salzburgban is közel volt a döntő, de ott bizony nem állt melléd szerencse. Elődöntős riválisod a német világbajnoki bronzérmes Noah Bitchel két órát pihenhetett a mérkőzésetekre, míg te csak pár percet. Csupán ez döntött?

– Az utolsó három meccsem egymás után jött pár perces szünetekkel. Bizony sokat nyomott a latban, hogy az elődöntőre is éppen csak „beestem”. Kicsit pihentebben azt hiszem meglehetett volna az a mérkőzés is, de ennél sokkal fontosabb, hogy hét küzdelemben maradtam veretlen. Nagy szó ez, az ilyen rangos versenyen.

– Mi a következő állomás és milyen feladatok várnak még rád a közeljövőben?

– Hétvégén Szlovákiába utazom, ami csupán a felkészülés egyik állomása, nem az eredményre, hanem a technika csiszolására fektetjük a hangsúlyt. Azután a rotterdami Premier League verseny következik, amelyre a világ ötven versenyzője kap csak meghívást. Utána szépen, lassan fókuszba kerül az Európa-bajnokság és a világbajnokság, ahol a lehető legjobb formámban szeretnék versenyezni.

– A távlati cél gondolom teljesen egyértelműen a tokiói olimpia, ahol debütál a karate. Talán még korai erről beszélni, de kimondhatjuk, hogy ott is éremmel lennél igazán elégedett?

– Lépésről lépésre kell haladnom! Most leginkább arra összpontosítok, hogy a felnőtt vb-ről érmet hozzak Magyarországnak és az MTK-nak. Egyre jobb formában érzem magam, biztosan tudom, hogy jó az irány, amin haladok. Az út vége természetesen az olimpia, de az első feladat a kijutás. Jelenleg ötödik vagyok a világranglistán, biztosan pedig az első tíz jut majd ki Tokióba. Ha ezt a lépcsőfokot megugrottam, célba veszem a dobogót az olimpián is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!