Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Lépéselőnyben

Publikálva: 2020.07.10 Frissítve: 2020.07.10 Ritmikus gimnasztika

A ritmikus gimnasztikázóink szakosztályának elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika hisz abban, hogy a hátrányból előnyt kovácsoltak a sportolóink, és Pigniczki Fanni is a legtöbb vetélytársa előtt jár a felkészülésben.

Alig érződik már nyoma a járvány miatti kihagyásnak a ritmikus gimnasztikázóinkon. A Brüll Alfréd Akadémia tagjainak edzései ugyanúgy zajlanak, mint néhány hónappal ezelőtt, egyesületünk legkisebbjei pedig a jövő héten kezdődő nyári táborral terelődnek vissza a régi kerékvágásba. A szakosztály elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika szerint az akadémistáknak jót is tett a szünet.

– Sok olyan dologra fordíthattunk időt, amelyre a rohanó versenyszezonban nem lett volna alkalmunk. Részletesebben tudtunk foglalkozni a klasszikus balett és a modern tánc erősítésével, és ez a koreográfiák művészi hatására gyakorol pozitív hatást. Továbbá a szertechnikai képzésre is nagyobb hangsúlyt fektethettünk. A lányok kifejezetten jó állapotban várják az országos bajnokságot és remélhetőleg megtartott Európa-bajnokságot.

A tervezet szerint a felnőtt országos bajnokságot szeptemberben rendezik, majd minden korosztálynak alkalma lesz megmutatnia magát, kezdve a legidősebbekkel hetente jönnek az utánpótlás-bajnokságok. Jelen állás szerint az Európa-bajnokságra november végén kerülhet sor Kijevben. Pigniczki Fanni számára az olimpiai részvétel a tét.

­– Hiszem, hogy Fanni jelenleg jobb állapotban van, mint a világ legtöbb tornásza, de ugyanez vonatkozik a juniorválogatottjainkra is, akik élsportolóhoz méltó mentalitással viselték a leállást és a speciális edzéseket. Fanni mindig a fegyelmezettségéből kovácsol előnyt. Elkötelezettségével és tudatosságával rendkívül jó példát mutat a fiataloknak. A járvány elején megijedtünk, mert remek formában várta a kvalifikációs versenyeket. Két héttel az első ilyen előtt jelentették be, hogy minden elmarad. Először keserűség lett úrrá rajtunk, de aztán egyre inkább tenni akartunk valamit az érdekünkben. Sok mindent újraterveztünk, új programot, koreográfiát és magasabb technikai pontot tűztűnk ki. Jó hangulatban és motiváltan telt ez az időszak, amelyet Fanni nem úgy élt meg, mint aki citromba harapott, hanem áradt belőle a pozitív energia. Úgy gondolom, a legtöbb sportoló, aki konkurenciát jelent számunkra az olimpiai kvalifikáció során, túl sokáig sajnálta magát, hogy nem tud készülni. Mi igyekeztünk kihozni a legtöbbet a helyzetből.



 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!