Taekwondo
Salim Sharif

Leküzdötte az izgalmakat

Publikálva: 2019.10.14 Frissítve: 2019.10.13 Taekwondo

Kelen Bailey-t kérdeztük az Európa-bajnoki 5. helyezéséről.

A Brüll Alfréd Akadémia taekwondósa október 6-án 5. lett a junior Európa-bajnokságon, majd egy héttel később Boszniában nyert G1-es versenyt. Ugyan a fiatal sportoló először vett részt Eb-n, nem volt maradéktalanul elégedett a végeredménnyel.

Nagyon sokat készültem az Európa-bajnokságra, és hogy őszinte legyek, picit jobb eredményre számítottam, hiszen minden versenyre úgy utazik az ember, hogy aranyérmet szeretne. Az első meccs előtt rendkívül izgultam, hiszen ez volt az első kontinensviadalom, de ezen sikerült átlendülni. A második találkozón az ellenfelem fizikailag picit talán erősebb volt, de ennek ellenére nem meccseltem vele rosszat – értékelt a 17 éves tehetség.

A kontinensviadalon elért eredmény azért is különösen értékes, mert Kelen felkészülése nem volt zavartalan.

Decembertől gerincsérüléssel bajlódtam, ami nagyon sok időt elvett a felkészülésből, és nagyon nehéz volt visszarázódni. Ha ezt figyelembe veszem, nem lehetek elégedetlen az eredményekkel.

A taekwondoszakosztályunk elnöke, Patakfalvy Miklós szerint akár érmet is szerezhetett volna tanítványa, ha már korábban elkezdheti a teljes értékű edzésmunkát.

A sérülése miatt nem tudott olyan mértékben készülni, ahogy mi elképzeltük, és ahogy mi szerettük volna. Ha ez nem akadályozza, akkor akár még szebb eredményt is elcsíphetett volna, hiszen a későbbi aranyérmes mindössze három ponttal győzte le.

Az Európa-bajnoki 5. hely, valamint a boszniai győzelem csak a kezdet Kelen Bailey számára, hamarosan a felnőttek között is megmutathatja, mit tud.

Már régóta látunk Kelenben fantáziát, hiszen páratlan fizikai és mentális adottságai vannak, de ezeknek a fejlesztésében haladnunk kell tovább előre. Persze nem maradhat el a technikai, taktikai képzés sem, hiszen jövőre a felnőttek mezőnyében kell bizonyítania. Minden lehetősége megvan arra, hogy sikereket érjen el. A Brüll Alfréd Akadémia sportolója, tehát a feltételek adottak – vélekedett Patakfalvy Miklós.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!