Atlétika
Szabó Beatrix

Lehet még fokozni? (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.10.12 Frissítve: 2019.10.12 Kézilabda

Szinte felülmúlhatatlan nyarat zárt a hazai kézilabda-utánpótlás – nem kis részt Golovin Vlagyimirnak köszönhetően. Az utanpotlassport.hu írása.

2018 után idén is elképesztő nyarat zárt a hazai kézilabda-utánpótlás. A hangos sikereket ezúttal is a lányok szállították, az U19-esek Győrben, az U17-esek Celjében nyerték meg az Európa-bajnokságot. Panasz azonban a fiúkra sem lehet: a juniorokon kívül mindkét gárda teljesítette, sőt talán túl is szárnyalta az elvárásokat, az ifjúságiak vb- és a serdülők nyílt Eb-ötödik helye egyaránt biztató lehet.

A lányok produkciójára tényleg nehéz szavakat találni. Ha csak azt vesszük, hogy magyar leányválogatott egyetlen vereséget sem szenvedett idén, szinte mindent elmondtunk arról az elsöprő játékról, amivel a fiatalok előrukkoltak.

A juniorok Golovin Vlagyimir vezetésével ismét hazai pályán parádéztak, ezúttal Győrben, az U19-es Európa-bajnokságon, így az elmúlt éveket tekintve bronz-, ezüst- és aranyéremmel a nyakukban fordulnak rá az utolsó utánpótlásévükre. Az éremkollekció így már ugyan teljes, de Kácsor Grétáék aligha bánnák, ha a jövő évi romániai vb-n is a dobogó tetejére állhatnának – ne feledjük, a magyar válogatott a címvédő. S ehhez a jelek szerint minden adottnak tűnik, már csak azért is, mert eddig valamennyi nagy tornáján legalább az elődöntőig eljutott a csapat. A játékosok továbbfejlődése is biztosítottnak látszik. A kulcsjátékosok – sőt, mondhatni az egész keret – a világ egyik legerősebb bajnokságában, az NB I-ben szerepel hétről hétre. Kortársaik döntő többségének nem adatik meg, hogy ilyen erősségű ligában edződjenek és játsszanak rendszeresen. A Vácban Kácsor mellett Kuczora Csenge játszik meghatározó szerepet, az érdi balszélen Schatzl Natalie nyújt egyre jobb teljesítményt, a DVSC-ben Vámos Petra, Arany Rebeka és Szabó Dóra remekel hétről hétre – és még természetesen hosszasan folytathatnánk a sort. Vagyis ha valami nagyon kellemetlen meglepetés nem történik, a 2020-as világbajnokságon is a magyar válogatott lehet a torna legnagyobb esélyese.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!