Atlétika
Krizsán Xénia

Legyőztük a spanyolokat

Publikálva: 2018.03.26 Frissítve: 2018.03.26 eSport

FIFA Pro Clubs válogatottunk könnyedén jutott a negyeddöntőbe.

Az ITFA Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Magyarország válogatottjára a spanyolok vártak. Az MTK Budapestet Majorosi Krisztián és Rácz Bandi képviselte a nemzeti csapatban, és – már-már megszokott módon – kulcsszerepet vállaltak a sikerből.

A mérkőzés első percétől sikerült „kioltani” ellenfelünk játékát, a 13. percben pedig megszereztük a vezetést. Majorisi Krisz centerezett jobbról, a Puskás támadója, Czuppon érkezett középen, és higgadtan belsőzött a kapuba.

A félidőben tovább támadtunk megállás nélkül, a szünetre mégis döntetlennel vonultunk. Szabadrúgáshoz jutott Spanyolország a 42. percben, és ebből begyakorolt figura következett, melynek gól lett a vége.

A fordulás után hasonló mederben zajlott a mérkőzés, nyomás alá helyeztük a spanyolokat, ennek pedig meg is lett az eredménye. Majorosi Krisz lépett ki a védők gyűrűjéből, de buktatták őt a büntetőterületen belül. A pontrúgást a sértett maga végezte el, és  a bal alsóba lőtt, beállítva a 2-1-es végeredményt.

A második mérkőzésen változatlan felállásban, viszont más játékfelfogásban álltunk ki. Ellenfelünk gólkényszerben volt, hiszen legalább kettőt kellett volna szereznie a továbbjutáshoz, így inkább a védekezést és a kontrákat próbáltuk erőltetni. 

A felfogásbeli változás ellenére ismét korán megszereztük a vezetést. Majorosi és Czuppon egyérintőzött, ám ismét szabálytalankodtak a védők, jöhetett a büntető, amit ezúttal a Puskás támadója értékesített, a bal felsőt választva.

A második félidőben mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, kapufáig is eljutottak a csapatok újabb gólt viszont mi szereztünk. Szögletet követően Karpi Feri fejelte le a labdát Baloghnak, aki a felső léc alá bombázott, beállítva a végeredményt. A negyeddöntőben Olaszország lesz az ellenfél, velük a selejtezőkben is megmérkőztünk, egy döntetlen és egy vereség volt a mérleg ellenük.

ITFA Európa-bajnokság
Magyarország–Spanyolország 2-1 (Majorosi, Czuppon)
Spanyolország–Magyarország 0-2 (Czuppon, Balogh)

Az MTK Budapest eSport szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!