Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Legyőztük a lengyel bajnokot

Publikálva: 2018.08.18 Frissítve: 2018.08.18 Kézilabda

Harmadik helyen végeztünk az Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria nemzetközi kézilabdakupán.

MTK Budapest–MKS Lublin 25-23 (11-13)
Elek Gyula Aréna
Vezette: Hantos, Rózsahegyi

MTK Budapest: Győri – Fekete B. 5, Mihálffy 1, Tóth E. 2, Dakos 7, Karnik 3, Slakta 1
Cserék: Fritz – Kovács G. 2, Termány 4, Stranigg, Erdélyi
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

MKS Lublin: Gawlik – Nocuń 1, Stasiak 3, Matuszczyk 4, Achruk 1 (1), Møldrup 2, Łabuda 3 (1)
Cserék: Januchta – Rosiak 7 (2), Królikowska 1, Szarawaga, Urtnowska 1
Vezetőedző: Robert Lis

Kiállítások: 12, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/0, ill. 7/4
A mérkőzés alakulása: 10. perc: 3-3; 17. p.: 6-6; 27. p.: 9-11; 35. p.: 13-16; 45. p.: 20-16; 53. p.: 25-18

Szombaton délben rendezték az Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria nemzetközi kézilabdakupa bronzmeccsét, melyen csapatunk a lengyel bajnoki címvédő MKS Lublinnal csapott össze. A mieink a Bietigheim, az ellenfelünk az FTC-vel szemben maradt alul a pénteki elődöntőkben.

A szombati találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, az első negyedórában végig egygólos különbség volt a két csapat között, hol az egyik, hol a másik javára. Ezúttal Győri Barbara állt a kapuban, és remek védésekkel hálálta meg Golovin Vlagyimir bizalmát – csakúgy, mint Lajtos Nóra egy nappal korábban. Aleksandra Rosiak hajrában lőtt két góljának köszönhetően végül kétgólos lengyel előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (11-13).

Nem kezdte rosszul a második félidőt a Lublin, a 35. percben már 13-16-ot mutatott az Elek Gyula Aréna eredményjelzője. Dakos Noémiék ugyanakkor nem roppantak meg, sőt! A felkészülési időszak talán legjobb 10 percét produkálva, hét góllal terhelték meg a lengyelek kapuját, így előnyből várhatták az utolsó negyedórát. Az 53. percben, Slakta Petra találatát követően már hét gól volt a mieink fórja, és bár a vendégek nagyot hajráztak, a győzelmünk nem forgott veszélyben (25-23).

Szombati győzelmével csapatunk a harmadik helyen zárta az Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria nemzetközi kézilabdakupát, melynek fináléját a házigazda FTC nyerte 22-21-re a Bietigheim ellen.

Golovin Vlagyimir:Örülök, hogy győztünk, kellett ez már az önbizalmunknak. Nagyon egységesek voltunk végig, csapatként küzdöttünk, erre lehet építeni. Fontos, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat, mert most még túl sokat hezitálunk a lövések előtt, és ezzel megkönnyítjük a védők dolgát.


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!