Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Lake Louise-ban kezd Miklós Edit

Publikálva: 2017.12.01 Frissítve: 2017.11.30 Sísportok

Visszatér sérülése után az MTK Budapest sízője.

A kanadai Lake Louise-ban megkezdi a 2017/2018-as világkupa szezont Miklós Edit. Olimpiai hetedik helyezett alpesi sízőnkre két lesikló futam és egy szuper-óriásműlesiklás vár, melyeket december 1. és 3. között rendeznek meg.

Az MTK Budapest sportolójának célja ebben a versenyidényben, hogy a februári téli olimpián dobogós helyezést érjen el.

A legeredményesebb magyar síző január 15-i súlyos sérüléséből sikeresen felépült, és teljes értékű edzéseket végzett a felkészülés legutóbbi heteiben. Azon a Lake Louise-i pályán térhet vissza, ahol egy évvel ezelőtt harmadik helyen végzett.

A világkupa első versenyére nincs megfogalmazott célja, edzésről-edzésre és futamról-futamra akar fejlődni, hogy a február 9-én a dél-koreai Pjongcsangban kezdődő téli olimpiára csúcsformába lendüljön.

Edit a több mint tízhónapos, versenymentes időszak után kiváló kondícióban és mentális felkészültséggel áll rajthoz pénteken és szombaton lesiklásban, vasárnap szuperóriás-műlesiklásban.

Az utóbbi 3 hétben remek körülmények között tudtunk készülni, jó döntés volt, hogy hamarabb utaztunk ki Amerikába. Főként szuper-óriásműlesiklást és lesiklást edzettünk. Voltak másfél perces hosszúságú pályám, ahol 120km/órás sebességgel csúsztunk és nagyokat ugrattunk. Úgyhogy mindenképp jó volt a versenyre hangolódáshoz újra érezni a sebességet, az adrenalint – nyilatkozta a sportoló. 

Az MTK Budapest kiválósága azt is elmondta, a térdével nincsen gond.

Mivel magasan fekszik Copper Mountain, ahol három hétig edzettünk, nagyon oda kellett figyeljünk, hogy ne terheljem túl magam, igy három nap edzés után egynapos pihenő következett, és a tábor közepén tartottunk egy háromnapos pihenőt. A térdem jól viselkedik, nem fáj, így a felkészülést a terv szerint tudtuk végezni. A Lake Louise-i világkupán a célom, hogy újra visszarázódjak a versenyzésbe. 

Edzője, Stefan Abplanalp is bizakodó Edit formáját illetően.

Nagyon jól sikerült a Cooper Mountain-i edzéssorozatunk és Edit az első hivatalos edzésen is jól teljesített.
Még mindig szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy megtanuljon újra versenyezni. Ha a top 20-ban végezne, az nagyszerű kezdés lenne. 

 
Lake Louise-i Világkupa menetrendje:
2017. december 1. péntek, 20:30 (női lesiklás)
2017. december 2. szombat, 20:30 (női lesiklás)
2017. december 3. vasárnap, 19:00 (női szuper óriás-műlesiklás)

Forrás: skihungary.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!