Kézilabda
Dakos Noémi

Küzdeni tudásból jeles (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.11.01 Frissítve: 2017.11.01 Röplabda

Jobb volt a Nyíregyháza, de nem adtuk olcsón a bőrünket.

MTK Budapest – Fatum-Nyíregyháza 0-3 (–19, –10, –17)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 150 néző
Vezette: Soltész, Mezőffy

MTK Budapest: Hatziefsztratiadu 6, Kötél Zs. 2, Kis R. 4, Godó 5, Takács B. 9, Horváth Z. 7
Cserék: Szalai A. (liberó), Nyuka 2, Lesi 2
Vezetőedző: Tóth Gábor

Fatum-Nyíregyháza: Kotormán 6, Matics 12, Vacsi 16, Valdez 4, Szombathelyi 3, Kalicsanyin 8
Cserék: Isis (liberó), Tóth F. (liberó), Kundrák 1, Villám 2, Fernandez 4
Vezetőedző: Horváth András

A női röplabda NB I harmadik fordulójában, az öt légióssal és magyar válogatottakkal felálló Fatum-Nyíregyháza ellen játszotta első hazai tétmeccsét az MTK Budapest.

Az első játszma eleinte kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé kerekedni. Aztán a játékrész derekán a vendégek 6-0-s rohammal állva hagyták ellenfelüket, és bár ezt követően a hazaiak még fel tudtak zárkózni (17-17), Horváth András tanítványai végül behúzták a szettet (19-25).

A második játszmában egy fokkal lassabban, fáradtabban mozogtak Tóth Gábor tanítványai, kicsit alábbhagyott a koncentrációjuk, a rutinos Nyíregyháza pedig köszönte a lehetőséget, és kihasználta azt. A hazaiak mestere hiába kért időt előbb 2-7-nél, majd 3-11-nél, az önbizalomtól duzzadó vendégek keze ekkor már nem remegett meg (10-25).

A balul sikerült második szett szerencsére nem szegte az MTK-játékosok kedvét, akik a folytatásban is igyekeztek kihozni magukból a maximumot, nagy küzdelemre késztetve ezzel jóval esélyesebb ellenfelüket. A harmadik szett – és így a mérkőzés – végkimenetele sem volt sokáig kérdéses, de a vendégeknek minden egyes pontért meg kellett izzadniuk (17-25).

A vereség ellenére emelt fővel jöhettek le a pályáról az MTK-s lányok, akikre igazi rangadó vár pénteken, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia otthonában.

Tóth Gábor:Azt senki nem vetheti a lányok szemére, hogy nem küzdöttek, és ez a legfontosabb. Energikusan, harcosan kezdtünk, a meccs nagy részében megnehezítettük a Nyíregyháza dolgát. A második szettben megbicsaklott a figyelmünk, egyelőre nem vagyunk hozzászokva az ilyen magas színvonalú meccsekhez, ebben még fejlődnünk kell.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!