Atlétika
Szabó Beatrix

Küzdelmes döntetlen (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.08.16 Frissítve: 2017.08.16 Kézilabda

Hatalmasat csatázott egymással az MTK Budapest és a Kisvárdai KC.

MTK Budapest – Kisvárdai KC 29-29 (15-13)
Elektromos Csarnok
Vezette: Hargitai, Markó

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik, Putz – Szádvári 1, Sallai 2, Termány 3 (1), Blaubacher 1, Tóth E. 7, Kovács G. 1, Karnik 7 (2), Dakos 3, Gorilszka 1 (1), Slakta 1, Juhász E. 1, Kuti 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kisvárdai KC: Triffa, Dzsukeva, Balog J. – Dudás, Rocha 2, Triscsuk 5 (1), Karacs, Umanyec, Szabó V. 1, Mihovics, Tarjányi, Orbán, Radujevics 9 (2), Milanovics 5, Marincsák, Khakunova 3, Dimirovics 2, Katona 2
Vezetőedző: Mátéfi Eszter

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3
Kiállítások: 12, ill. 4 perc
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 4-1, 14. p.: 8-5, 21. p.: 10-10, 25. p.: 11-12, 36. p.: 18-18, 46. p.: 24-20, 57. p.: 27-27

Kedden délután játszotta ötödik felkészülési mérkőzését az MTK Budapest női kézilabdacsapata. A kék-fehérek ellenfele ezúttal a nyáron alaposan megerősített Kisvárdai KC volt.

Golovin Vlagyimir továbbra sem számíthatott a sérült Stranigg Zsófira és Lana Frankovicsra, pályára lépett azonban Kuti Bettina, aki a NEKÁ-tól érkezett a fővárosi klubhoz, illetve Hlogyik Petra – mindketten a junior Európa-bajnokság után tértek vissza klubunkhoz.

A találkozót az MTK Budapest kezdte jobban, az ötödik percben már három gól volt a kék-fehérek előnye. Bár a folytatásban nem hagyta magát lerázni a Kisvárda, szinte végig a hazaiak vezettek. Tóth Eszter igazi vezére volt csapatának, öt góllal vétette észre magát, de Terenyi Bianka is sok fejtörést okozott az ellenfélnek, csakúgy, mint a túloldalon Triffa Ágnes.

A második játékrészben is többnyire Golovin Vlagyimir tanítványainak akarata érvényesült, igaz, továbbra sem tudták leszakítani Tamara Radujevicséket. Ebben a periódusban Karnik Szabina vette vállára a csapatot: a Dunaújvárosból érkező jobbátlövő összesen hét gólt szerzett, ebből ötöt a második félidőben. A hajrához közeledve aztán ismét le tudta dolgozni hátrányát a Kisvárda, így végül 29-29-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Az MTK Budapest legközelebb pénteken, az Alba Fehérvár KC otthonában lép pályára.

Golovin Vlagyimir:Jó iramú meccs volt, sok technikai hibával, látszott, hogy mindkét csapat a felkészülés elején jár. A játék képe alapján igazságos a döntetlen, sok hibára derült fény. Ma inkább a szívünk dominált, az akarat, de a jó eredményekhez józan észre is szükségünk lesz. 

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!