Atlétika
Nagy Marcell

Kulcsfontosságú győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.11.18 Frissítve: 2018.11.17 Labdarúgás női

Három pontot ért a fegyelmezett, taktikus játék.

MTK Hungária FC–Haladás Viktória 1-0 (1-0)
Balassi Bálint utca Stadion
Vezette: Tamási (Baráth, Révész)

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Molen, Csányi – Czellér (Vasas, 88.), Magyarics (Palkovics, 23.), Cappuzzo – Oláh A. (Nagy L., 69.)
Vezetőedző: Cseh András

Haladás Viktória: Bíró B. – Tóth A., Balogh H., Tálosi, Kiss Zs. – Fábián (Sitku, 62.)– Szakonyi, Manhart (Fördős, 40.), Rácz, Öreg – Siklér
Vezetőedző: Simon Attila

Gól: Cappuzzo (22.)
Sárga lap: Turányi (47.)

A Jet-Sol Liga 11. fordulójában csapatunk első számú üldözője, a Haladás Viktória látogatott Monorra. A két együttes első meccsét 1-0-ra a szombathelyiek nyerték, így volt miért törleszteni.

Nem is kerülgettük sokáig a forró kását: az 5. percben Kayla Cappuzzo vette célba a kaput balról, éles szögből, ám a pár perccel korábban még ápolt Bíró ujjheggyel ki tudta piszkálni a hosszú felsőbe tartó labdát.

A folytatásban is többnyire a mi akaratunk érvényesült a pályán, de igazán nagy ziccereket nem tudtunk kialakítani, Bíró mindig a helyén volt. Szerencsére a túloldalon sem adódtak veszélyes helyzetek, a vendégek első, kaput eltaláló lövésére több mint negyedórát kellett várni.

A játékrész derekán Magyarics szenvedett bokasérülést, sajnos nem tudta folytatni a játékot. Némi öröm az ürömben, hogy ezt követően szinte azonnal megszereztük a vezetést: Oláh Adrienn jobb oldali beadására Kayla Cappuzzo érkezett remek ütemben, és 5 méterről bevette a vendégek kapuját (1-0).

A második félidő szombathelyi gólhelyzettel kezdődött: a Viktória végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, Balogh Henrietta lövését azonban Szőcs Réka – hatalmasat nyújtózva – a keresztléc fölé tudta tolni. Válogatott kapusunkra többször is szükség volt a játékrész első negyedórájában, de minden alkalommal számítani lehetett rá.

A folytatásban aztán visszavettük az irányítást, elsősorban a két szélen okoztuk sok fejtörést ellenfelünknek, Cappuzzo és a rendkívül agilisan játszó Czellér Dorka révén. Hála a lányok fegyelmezett, taktikus játékának, az egyenlítés miatt már nem igazán kellett izgulnunk, így végül itthon tudtuk tartani a három pontot.

Csapatunk legközelebb november 29-én, a Ferencváros otthonában lép pályára.

Cseh András:Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és az is lett. A második félidőben jól, jobban játszottunk, mint a vendégek, nagyot küzdöttek a lányok, gratulálok nekik!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!