Kézilabda
Kekezovity Anna

Krisztián remekül kezdett

Publikálva: 2020.01.30 Frissítve: 2020.01.30 eSport

MTK Budapest-játékos a HUNESZ FIFA Masters versenysorozat élén.

2019 decemberétől új versenysorozat kibontakozásának lehetünk szemtanúi, amelyet a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) kezdeményezett tagszervezetei és partnerei bevonásával. A HUNESZ FIFA Masters állomásokon a legjobb versenyzők a rendezvény szintjétől függően pontokat gyűjtenek, hogy aztán a 16 legtöbb pontot bezsebelő játékos részt vegyen a szövetség által májusban megrendezendő, 1 millió forintos összdíjazású FIFA Masters nagydöntőn.

A sorozat első házigazdája a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia volt december 30-án. Az online selejtező legjobb 4 játékosa személyesen mérkőzhetett meg a szervezők által meghívott kvartettel, az MTK Budapest eSport Szakosztályát Majorosi Krisztián képviselte.

A csoportból két döntetlennel és egy győzelemmel továbbjutó Krisztián az első playoffmeccset könnyedén abszolválta, ami után a döntő igazán izzasztóra sikeredett. Ellenfele nem adta könnyedén a tornagyőzelmet, de a végletekig kiélezett büntetőpárbaj végén az MTK Budapest játékosa örülhetett jobban.

A versenyről a már 300 HUNESZ FIFA Masters ponttal rendelkező, és egyben a versenysorozat PS4 tabelláját vezető Majorosi Krisztiánt kérdeztük:

Mik a tapasztalataid a versennyel kapcsolatban? Hogy élted meg a megmérettetést?

A Honvéd E-sport versenyen a teljesítményem eléggé felemás volt. Munka után érkeztem a helyszínre, így kellett némi idő, mire felpörögtem, és a saját játékomat tudtam játszani. A szervezés gördülékeny volt, a körülmények is megfeleltek. Szerintem kifejezetten jól sikerült az első verseny.

A HUNESZ közzétette a versenynaptárát. Tervezed-e az indulást a többi állomáson is?

A Tier2-es és Tier1-es versenyekre tervezek mindenképp menni, illetve ha időm engedi, és szükségem van a pontokra, akkor lehetséges, hogy Tier3-as versenyekre is elnézek.

Milyen célt tűztél ki a versenysorozatban, mit szeretnél elérni?

Maximálisan csak akkor lennék elégedett, ha sikerülne megnyerni. A minimális cél pedig a dobogó elérése, ha ez nem sikerül, csalódott leszek.

Mit gondolsz magáról a sorozatról?

Örülök, hogy létrehozták ezt a viadalt. Az elmúlt időszakban kevés verseny volt hazánkban, ami miatt kicsit motiválatlan lettem – sok másik játékossal együtt –, ez mindenképp segített visszalendülni. Nagyon sokan örülnénk, ha sok más országgal egyetemben, sikerülne bajnokságot is létrehozni az MLSZ segítségével, ez hátha beindít valamit.

A HUNESZ FIFA Masters következő, Tier2-es állomása a Rocky Monday szervezésében valósul meg február 8-án.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!