Atlétika
Krizsán Xénia

Kozma Dominik hatodik lett a budapesti világbajnokságon

Publikálva: 2017.07.25 Frissítve: 2017.07.26 Úszás

Az MTK Budapest úszója, 1:45.54 perces országos csúccsal, nagyszerű versenyzéssel a hatodik helyen végzett 200 méter gyorson a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A hazai közönség egyik új kedvence, az MTK Budapest úszója, Kozma Dominik, hétfő este az elődöntőből új egyéni csúccsal, Cseh László 2009-es, 1:45.78-as országos rekordjától mindössze kilenc századdal elmaradva a hetedik idővel jutott a fináléba.

A 2012-ben, Debrecenben Európa-bajnoki bronzérmes Kozma az egyes pályán elképesztő lendülettel kezdett, 50 méteren világcsúcs részidőn belül fordult, féltávnál harmadik volt, és úgy tűnt, nem is fárad el. Az utolsó hosszra másodikként érkezett, ekkor azonban a többiek még erősíteni tudtak, az utolsó métereken megelőzték a magyar úszót, aki így is megdöntötte az országos rekordot, s élete legjobb eredményét érte el ebben a számban.

Elvitt a szívem, ajándékot akartam, már csak a közönségnek is. Megtréfáltam a többieket, de ez lett a vége, ők rutinosabbak voltak. Legközelebb is ugyanezt fogom csinálni, csak be is fejezem – mondta Tóth Ramon tanítványa, majd hozzátette, azért kezdett nagy tempóban, mert félt, hogy nem tudja kiúszni magát, ha később kapcsol rá.

Győzött az olimpiai bajnok kínai Szun Jang.

Eredmény: férfi 200 m gyors:

1. Szun Jang (Kína) 1:44.39 perc
2. Townley Haas (Egyesült Államok) 1:45.04
3. Alekszandr Krasznyih (Oroszország) 1:45.23
...6. KOZMA DOMINIK 1:45.54

Forrás, fotó: MTI

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!