Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Közeledik a hajrá

Publikálva: 2017.09.25 Frissítve: 2017.09.25 Sakk

Az MTK Budapest két sakkozója is versenyben van még az U18-as világbajnokságon.

A Magyar Sakkszövetség tájékoztatása szerint a vasárnap délelőtti fordulóban Marosi Levente kiváló küzdelemben döntetlent ért el az első helyen kiemelt német nagymester, Kollars ellen. Szinte végig egyenlő volt az állás, egyik fél sem tudott jelentős előnyt kiharcolni, így a cserék után leegyszerűsödő pozíció remivel végződött. Egyed Juditnak már könnyebb dolga volt: annyira túljátszotta uruguayi ellenfelét, hogy egy bástya elnézése is belefért neki.


A délutáni fordulónak Marosi Levente négy, Egyed Judit három és fél ponttal vághatott neki. Előbbi sokáig jól állít az orosz Yeletsky ellen, és ha leütötte volna világos a4 gyalogját, talán még előnybe is kerülhetett volna, de a6 után már rosszabbul állt, amit nem sikerült kitartania. Egyed Judit sajnos nem koncentrált eléggé: sötéttel próbálta meg az egyenlő állást a maga javára fordítani, de egy végzetes hiba a játszma befejező szakaszában még a fél pontjába is került.

Most kezdődik a hosszú hajrá, minden pont felértékelődik. Levente és Judit is az élmezőny mögött helyezkednek el a 14., illetve a 21. pozícióban, ami azt jelenti, hogy egy-két győzelemmel az első tízben találhatják magukat.

Forrás: chess.hu

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!