Atlétika
Moravcsik Angéla

Közel a top 100 (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.03.06 Frissítve: 2018.03.06 Tenisz

Nagy Adrienn az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott.

Nagyszerűen kezdte az évet Nagy Adrienn, az MTK Budapest 16 éves teniszezője. A Mol Új Európa Alapítvány által támogatott sportoló előbb Dél-Amerikában portyázott sikeresen, majd Oroszországban szerzett értékes skalpokat. A legfrissebb junior-világranglistán jelenleg a 159. helyet foglalja el, s ezzel a 18 éven aluli leányok mezőnyében ő a legjobban rangsorolt magyar. A héten Thaiföldön versenyez, ismét a legnehezebb kategóriájú ITF-tornán, ahol hétfőn az első fordulóban legyőzte a svéd Alexandra Viktorovicsot (6:7, 6:2, 7:5).

A kolumbiai Barranquilla városában kezdődött teniszezőnk idei, remek sorozata. A legnehezebb fokozatú, 1-es kategóriájú versenyen párosgyőzelmet aratott a francia Mylene Halemai oldalán, s egyesben is sikerült három kört mennie. Ezt követően kisebb sérülés miatt egyesben nem indult a felnőtt országos bajnokságon, a párosra azonban felgyógyult, és Gécsek Fannival megnyerte a bajnokságot. A tinédzser leány a győzelmet követően azonnal pakolt, és Oroszországba utazott, ahol újabb 1-es kategóriájú tornán próbált szerencsét. Sikerrel. Egyesben két körön is túljutott, párosban pedig a legjobb négy között fejezte be a versenyt szlovák partnere, Lenka Stará oldalán.

– A múlt évhez képest hihetetlenül kezdett Adri, remélem ezzel megtört a jég – mondja lánya és egyben tanítványa évkezdetéről az egykori éljátékos, Csurgó Virág. A tudás eddig is benne volt, de egyszerűen nem mutatkozott meg eredményben. Tavaly tizenhét versenyen indult, és többnyire nyert is az első körben, de a másodikon már nem tudott túllépni. Pedig folyamatosan fejlődött, jól játszott. Minden jel arra utalt, hogy lelki gátak alakultak ki benne. A jó sorozat a dél-amerikai túrán kezdődött, és most, Kazanyban is eljutott a harmadik fordulóig egyéniben.

„Az élet végül minket igazol. Adri átvészelte a tavalyi kritikus időszakot.

Az édesanya és az édesapa, Nagy Tamás alkotta edzőpárosnak nem kis fejtörést okoz a legmegfelelőbb tornák kiválasztása. Adrienn már tavaly is inkább a komolyabb versenyeken indult, mert a szülei úgy gondolták, a tudása alapján azokban a mezőnyökben van a helye. A döntés azonban kockázatokkal is járt, hiszen a színvonalas meccseknek és a kiváló ellenfeleknek köszönhetően játéktudásában töretlenül fejlődött ugyan, az önbizalmának azonban nem sokat segítettek a vereségek.

– Az élet végül minket igazol. Adri átvészelte a tavalyi kritikus időszakot, s most már eredményeivel is bizonyítja, tényleg az egyes és kettes kategóriájú versenyeken a helye. Ez a világranglistás helyezés miatt nagyon fontos, a gyengébb tornák kevés pontot adnak.

S hogy miért olyan fontos a ranglista? Mert Adrienn minden vágya, hogy junior Grand Slam-versenyen indulhasson. Ha tavasszal sikerülne az első százba kerülnie, akkor a Roland Garros korosztályos versenyének kvalifikációjára már az idén nevezhetne. Az edzőpáros szerint pedig már nincs is olyan elérhetetlen távolságra az a top száz. Két, a kolumbiaihoz hasonló bravúrral meglehetne hatvan helynyi előrelépés. Virág és Adrienn nem is tétovázik, s a Mol Új Európa Alapítvány támogatásának köszönhetően már utazik is tovább Ázsiába, ahol előbb Thaiföldön, majd Malajziában bizonyíthat a leány.

Szeretek utazni, volt két nap pihenőm, nekem ennyi éppen elég is – mondta Nagy Adrienn, mielőtt ismét nekivágott a nagyvilágnak. Oroszországban fedett pályán játszottam, de most ismét szabadtér következik. Nem lesz könnyű átállni, a szervámat megzavarhatja, ha nagy lesz a szél. De az utóbbi időben olyan jól összeállt a játékom, hogy nem aggódom túlságosan. Önbizalmat adott, hogy most már a második körök is mennek. Nehéz két torna elé nézek, erős mezőny várható, de nagy küzdő vagyok.

Adrienn egyébként azért utazik ilyen messzire, mert egyes kategóriájú versenyt a következő két hétben nem rendeznek közelebb. A március végi horvátországi tornára viszont már nevezett. Az már tényleg csak pihentető kiruccanás lesz az év eleji, hihetetlen kilométerdömpinghez képest.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!