Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Koszorúzás Hidegkuti Nándor születésnapján

Publikálva: 2019.03.03 Frissítve: 2019.03.03 Labdarúgás

97 éve született Hidegkuti Nándor, stadionunk névadója, az Feczkó: „évszázad mérkőzésének” hőse.

Hidegkuti Nándor (eredeti nevén Dvoracsek), becenevén „Öreg” (Budapest, 1922. március 3. - Budapest, 2002. február 14.) világhírű magyar labdarúgó, az Aranycsapat csatára. Posztja a hátravont középcsatár volt. Olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, Európa Kupa győztes. Stadionunk 2002 óta az ő nevét viseli.

„Soha nem bántam meg, hogy a kék-fehér mezt húztam magamra, s abban az egyesületben játszhattam, ahol Orth, Molnár, Titkos, Sas, Kalmár rúgta egykoron a labdát. Az MTK híres volt szép stílusáról, s nekem megfelelt ez a játékfelfogás: a lapos, pontos adogatások, szellemes húzások, az ötletes, színes futball”.

Az MTK örökös bajnoka, a klub örökös tagja, 1988-ban az MTK centenáriumán jubileumi aranygyűrűt kapott! Posztumusz Budapest díszpolgára.

Az „Öreg” mellszobra, Boros Péter szobrászművész alkotása a stadion VIP termében látható Orth György és Brüll Alfréd szobrával együtt. Születésnapja alkalmából és tiszteletére labdarúgócsapatunk nevében két játékosunk, Kanta József és Schön Szabolcs helyezett el koszorút  Hidegkuti Nándor szobránál. 

Hidegkuti Nándorról, az „Öregről”, Nándi bácsi halálának 17. évfordulóján, február 14-én közöltünk részletes összeállítást, amely itt olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!