Atlétika
Nemes Rita

Körhintáztak az olimpiai bajnokok

Publikálva: 2018.10.08 Frissítve: 2018.10.08 Torna

A Nemzeti Színházban töltötték az estét nemzetünk sikersportolói.

Az idén 25 éves Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja szervezésében 14 olimpiai bajnok vett részt a Körhinta című előadáson a Nemzeti Színházban. Jelen volt Keleti Ágnes, Sákovicsné Dömölky Lídia és Liu Shaoang, akik klubunk színeiben nyertek olimpiai aranyat, valamint Kőbán Rita, aki jelenleg edzőként tevékenykedik az MTK Budapestben.

A 14 résztvevő összesen 41 olimpiai dobogós helyezést szerzett pályafutása során, ebből 20 arany, 15 ezüst és 6 bronzérem született. A legidősebb olimpiai bajnok, Keleti Ágnes, egykori tornász, valamint a legfiatalabb, Liu Shaoang is kék-fehér színekben jutott el a csúcsra. Utóbbi programja elég sűrűre sikerült, hiszen egyenesen a rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokságról érkezett a színházba, ahol megnyerte az összetett versenyt.

A színház lehetőséget teremtett a helyszín történetének, a színpad világának közelebbi megismerésére, a kulisszák mögötti bejárásra, sőt még a díszletben, a körhintán is ülhettek a bajnokok. Az előadás vastapssal ért véget, mindenki remekül szórakozott a fergeteges hangulatú darabon, melynek aligha van párja a magyar színházi életben.

Fotó: Róth Tamás

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!