Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Könnyed győzelem (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.09.30 Frissítve: 2018.09.30 Tenisz

Babos Timi remekül kezdte a pekingi versenyt.

China Open egyes, 1. forduló
Babos Tímea-Hszie Szu-vej (tajvani) 6:2, 6:2

Nehéz ellenfél várt a magyar játékosra a kínai fővárosban, hiszen Hszie rendkívül tapasztalt, ráadásul kellemetlen stílusával bárkinek nehéz pillanatokat okozhat. Ezúttal viszont nem volt esélye, Timi szinte végig jobb volt, remekül használta ki a lehetőségeit.

A 29 perces első szett második játékában Timi 30:40-ről mentette meg az adogatását, majd kétszer is 30-ra brékelte ellenfelét (4:1). Hszie ekkor 15-re nyerte el ellenfele szerváját, de azonnal jött a válasz.

Timi fogadóként elhúzott 40:15-re, majd egyenlő után zárta le a játékot, két megnyert labdamenettel. A következő gémben a magyar játékos egy labdamenetet veszített az adogatása mögött.

A második felvonás még jobban indult. Timi brékelt 30-ra, majd 40-re, két adogatójátékát pedig 40-re, majd 30-ra hozta. A magyar játékos jól alkalmazkodott a szélhez, nyugodtan és pontosan haladt a siker felé vezető úton.

Hszie az ötödik, majd a hetedik gémben már megnyerte adogatását, majd 6:2, 5:2 után két bréklabdához jutott, a két esély között hárított egy meccslabdát. Timi keményen küzdött, ennek pedig meg is lett az eredménye. Másodszor is mérkőzéslabdát harcolt ki, ekkor a tajvani játékos rontott, így befejeződött a találkozó.

Timi következő ellenfele a 15. helyen kiemelt Elise Mertens (belga, WTA-15.) vagy Csang Su-aj (kínai, WTA-46.) lesz.

– Nagyon nehéz meccs volt, hiszen Hszie elég jó formát hozott az elmúlt időben, hihetetlenül jó eredményeket ért el. Ráadásul a mai nap körülményei is nehezek voltak, hideg volt, rettenetesen fújt a szél, de nagyon-nagyon boldog vagyok – nyilatkozta Timi. 

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!