Atlétika
Jankovics Dániel

Könnyed győzelem

Publikálva: 2018.08.01 Frissítve: 2018.08.01 Tenisz

Babos Tímea remekül indított San Joséban.

San José Mubadala Silicon Valley Classic, WTA teniszverseny, 1. forduló
Babos Tímea–Krisztina Mladenovics 6:4, 6:2

Nehéz mérkőzés várt a San José-i nyitányon egyesületünk teniszezőjére, hiszen állandó párostársa állt a háló túloldalán. Nem is kezdődött jól Timi szempontjából a találkozó: a 48 perces nyitó felvonás harmadik gémjében Mladenovics elnyerte szerváját 30-ra, majd fogadóelőnyről mentette meg az adogatását.

Timi 1:3 után bréklabdát hárított, és hamarosan jött a nagy fordulat. Az MTK Budapest 25 éves játékosa a nyolcadik gémben úgy nyerte el ellenfele szerváját, hogy 30:0 is volt az állás. Majd Timi vezetett 5:4-re, fogadóként két szettlabdához jutott, a másodikat értékesítette, így lezárult a fordulatos első játszma.

A második felvonás már jóval simábban alakult. Timi kiválóan adogatott, Mladenovics csak egyszer nyert két labdamenetet fogadóként. A magyar játékos 2:1 után brékelt 15-re, majd 5:2 után 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, így bejutott a legjobb 16 közé.

Timi következő ellenfele Maria Szakkari lesz. Az 1995. július 25.-én született görög játékos 49. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 33. (2018. június 11.) volt. Szakkari eddig 7 ITF-versenyt nyert egyesben. Valamennyi Grand Slam-versenyen a 3. forduló jelenti a legjobb eredményét.

– Nyilván nagyon nehéz volt Kiki ellen játszani: jó barátnők és párostársak vagyunk, természetesen jól ismerjük egymást. Elégedett vagyok a játékommal, hiszen brékhátrányból jöttem vissza, mentálisan erős tudtam maradni ezen a meccsen, aminek kifejezetten örülök. A nagy meleg, a nehéz körülmények ellenére elég jól mozogtam, fizikailag jól bírtam.  Örülök, hogy így tudtam visszajönni kisebb szünet után. Várom a következő összecsapást, amely csütörtökön lesz – értékelt Timi. 

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!