Atlétika
Szabó Beatrix

Kőkemény meccsen vagyunk túl

Publikálva: 2018.09.23 Frissítve: 2018.09.23 Kosárlabda női

Szombat délután Brnóban vendégeskedett női kosárcsapatunk

Miután szerdán 14 pontos vereséget szenvedtünk a Zabiny Brnotól, szombaton, meghívásukra Csehországban játszottunk.

A közel hétórásra húzódó út után meglepő frissességgel vágtunk neki a mérkőzésnek. Az első öt percben kezdeményezőbben léptünk fel, Hegedűs Janka pontjaival néggyel is vezettünk a kezdeti szakaszban. Már ekkor erősen a faulthatáron túl is védekezett vendéglátónk, mégis a komplett első negyedet személyi hiba nélkül abszolválták. Ettől függetlenül  megmaradt az előny, 9-10-nél jöhetett egy kis pihenő.

Rákapcsolt a Brno, a folytatásban egyre nehezebben kerültünk dobóhelyzetbe, feleannyi kísérlettel zárult a második etap, mint az azt megelőző. 17-16-nál vette át a vezetés az ellenfél, innentől pedig közel tízpontosra nőtt a differencia.

Szünetben Nagy Dóra rendezte a sorokat, új elemekkel próbálkoztunk, és jött is a fordítás. 13-0-ás szériával 33-35-nél újra magyar vezetésnek örülhettünk, köszönhetően elsősorban Janka elnyűhetetlen játékának, hatból egy mezőnykísérlete volt sikertelen a harmadik negyedben.

Az utolsó játékrészre már a brnóiak érkeztek jobb lendülettel, megszaporodtak az eladott labdák és mezőnyszázalékunk is leesett 25 alá. A végét így – hasonlóan a szerdaihoz – ismét ők bírták jobban, de a körülményeket figyelembe véve – annak is örülhetünk, hogy senki sem sérült meg – nem lehetünk elégedetlenek a mutatott játékkal.

Zabiny Brno Basket – MTK Budapest 57-47 (9-10, 24-14, 13-15, 11-8)

Statisztika: Pusztai Sára 4 pont, Szeitl Vanessa -, Süle Krisztina 4, Szabó Flóra 4, Hegedűs Janka 19/3; Wéber Fruzsina 6, Baksa Bettina 4, Bernáth Réka 2, Czirják Noémi 2, Koch Dóra 2,

Fényképek forrása: facebook.com/zabiny

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!