Atlétika
Vári Péter

Kókai Csilla a bronzérmes csapat tagja

Publikálva: 2017.04.11 Frissítve: 2017.04.11 Vívás

A Brüll Alfréd akadémista világbajnoki érmet szerzett Plovdivban.

A plovdivi junior-világbajnokság utolsó versenynapján harmadik lett a női tőrcsapat, melynek MTK-s tagja a legmesszemenőbb elégedettséggel nyilatkozott a történtekről.

Kókai Csilla: – Bambi korunkban vívtunk legutóbb együtt így utoljára, és nagyon nagyon büszke vagyok arra, hogy ismét egy csapatot alkotunk. Első világbajnokságom volt, éremmel és rendkívül boldogan megyek haza!

Lássuk mi történt!

Az első lépés a negyeddöntő volt, a fegyvernem nagyhatalma, Olaszország ellen. Mégsem számítottunk esélytelennek, ez a korosztály az itáliaiaknál tán valamivel elmarad tudásban az előzőektől. Persze, így is nagyon erősek, de a mieink is azok. Pásztor Flóra vezérletével nagyszerűen kezdtek a mieink, és a közepén Tóth Janka is hozzátett 5-0-át, így két kör elteltével 30-18-at mutatott az eredményjelző. Csakhogy tetemes előnyünk a következő két asszó után háromra olvadt, amikor Pásztor Flóra felállt a legjobb olasz, Rossini ellen. A magyar tehetség nagyszerű befejezőnek bizonyult, kétséget sem hagyott afelől, hogy ő a jobb. A teljes meccset +12-es mutatóval zárta, azaz oroszlánrészt vállalt a nagyon értékes 45-40-es győzelemből. 

Az elődöntőt a későbbi győztes lengyelek nyerték 45-42-re, így következhetett a bronzmeccs az oroszok ellen. Itt 0-7-nél okkal hihettük azt is, hogy elfogyott a puskapor, és azt is, hogy az egyébként esélyesebb rivális nagy falatnak bizonyul. Ám a legfontosabb szereplők, a lányok nem így gondolták. Kondricz Kata fantasztikus 11-4-gyel nem hogy a reményt hozta vissza, de a vezetést is megszerezte újra a magyar csapat. Ettől kezdve fej fej mellett haladtak a hajráig a felek, amikor Pásztor Flóra lépett pástra egy tus előnnyel azzal a Martyanova ellen, aki néhány hete a Long Beach-i felnőtt Grand Prix-n lett második. Csakhogy Plovdiv nem Long Beach. Flóra ismét nagyszerűen vívott, és látványos tusokkal, tulajdonképpen simán hozta az asszót, és ezzel a mérkőzést 45-40-re. 

Ezzel megnyertük a érmünket, melynek értékével kapcsolatosan annyit feltétlenül jegyezzünk meg, hogy legutóbb tizenhét éve, a 2000-es, South Band-i junior-világbajnokságon nyert érmet – ezüstöt – magyar női tőrcsapat. Úgyhogy nagy-nagy gratuláció a lányoknak és a mestereknek egyaránt! 

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Amerikai Egyesül Államok, 3. Magyarország (Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Tóth Janka, válogatott edző: Kiss Tibor, edzők: Szelei István, Marco Goncalves, Beliczay Sándor, Gátai Róbert).

Kókai Csilla a bronzérmes csapat tagja

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!