Atlétika
Szabó Beatrix

Klasszissal erősítettünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.07.31 Frissítve: 2018.07.31 Vívás – kard

Világbajnok vívót igazoltunk.

Világklasszis kardvívóval erősödött az MTK Budapest kardszakosztálya: a Vasas SC-ből klubunkba igazolt a 2017-es világbajnok, Szatmári András.

A 25 éves sportoló eddig is egyesületünk – immáron Mesteredzői címmel kitüntetett – szakemberével, Gárdos Gáborral készült a válogatottban, ezentúl pedig kék-fehérben szerepel majd.

Az 1993-as születésű klasszis 2012-ben robbant be a köztudatba, amikor a moszkvai junior-világbajnokságon, csapatban aranyérmet szerzett, a junior Európa-bajnokságon pedig egyéniben és csapatban is a dobogó legfelső fokára állhatott.

A felnőttek között első jelentős sikere 2014-ben következett el, ekkor tagja volt a Kazanyban vb-bronzérmes kardvívócsapatnak, majd két évvel később Rióban már vb-ezüstöt ünnepelhetett a gárda tagjaként.

Az eddigi legjobb éve a tavalyi volt, hiszen Lipcsében, egyéniben megnyerte a világbajnokságot, ráadásul Tajpejben az Universiadén sem talált legyőzőre, így az év legjobb magyar vívója címet is megkapta.

Legutóbbi sikereit alig pár héttel ezelőtt ünnepelhette, amikor Újvidéken, csapatban megnyerte az Európa-bajnokságot, míg júliusban, a kínai világbajnokságon – szintén csapatban – bronzérmet szerzett.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!