Kézilabda
Szőke Szonja

Kiváló egyéni teljesítmények, csapatban gyengébb szereplés

Publikálva: 2015.05.09 Frissítve: 2015.05.09 Sakk

A Magyar Sakk Szövetség által Hajdúböszörményben megrendezett Rapid Országos Bajnokság egyéni versenyén összesen 11 MTK sportoló indult. A csapatversenyen mindhárom korosztályban egy-egy négyfős egység képviselte a kék-fehér színeket, így a három csapatban összesen 17 MTK-s sakkozó vett részt a megmérettetésen.

Terbe Julianna bronzérmet nyert a 18 éven alatti fiúk mezőnyében. A sakkban nagyon ritka, hogy valaki leányként helyt tudjon állni a fiúk között, így Julianna eredménye figyelemre méltó. Ikertestvére, Terbe Zsuzsanna is a fiúk között mérette meg magát, végül a hatodik helyen zárt. Oklevelet kiérdemlő teljesítményt nyújtott Fodor Balázs is: az U16-osok közt ötödik lett. 

A csapatversenyen kiugró sikernek már sajnos nem örülhetett a szakosztály. Az U10-es csapat a 12. helyen végzett a 21 fős mezőnyben, az U14-esek hasonló létszám mellett a nyolcadik helyen zártak. Az U18-asoknál volt a legnagyobb esély a diadalra, hiszen a délelőtti három fordulónak a harmadik helyről vágtak neki a kék-fehérek, azonban két, némiképp váratlanabb vereség után az utolsó fordulóban kiütéses győzelemre volt szükség, ami azonban bár közel volt, végül elmaradt. Végül egy ponttal lemaradva a bronzéremről, a hatodik lett a legidősebbekből álló MTK-s egység.

Radnai Ádám, a Hajdúböszörményben megrendezett Országos Rapid Bajnokságon résztvevő MTK-s különítmény csapatkapitánya értékelte a hétvégi szereplést:  

– Az egész hétvége igazán komoly csapatösszhang mellett zajlott, óriási öröm annak a látványa, hogy a csapattársak baráti kapcsolatot ápolnak egymással. Terbe Julianna a 18 éves fiúk kategóriájában bronzérmet szerzett, melyért őszinte gratuláció illeti meg. Fodor Balázs kellemes meglepetést okozott ötödik helyezésével, kevés sakkgyakorlás és versenyzés mellett, korosztályának élmezőnyében tudott játszani. Még több gyakorlás, több versenyzés, és több kapcsolattartás a csapattársakkal mindannyiunk fejlődéséhez vezet. A Brüll Alfréd Akadémia tanulói ideálisan fejlődnek, többet kellene közösen, illetve a kiemelt csoport tagjaival gyakorolniuk. Szeretném, hogy felmutassunk olyan játékosokat, akik a nemzetközi mezőnyben is nívósan szerepelnek – jelentette a csapatkapitány.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!