Atlétika
Moravcsik Angéla

Kiváló cserék után bedaráltuk a Haladást is (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.11.03 Frissítve: 2019.11.06 Labdarúgás

Remek utolsó félórát követően 3-0-ra vertük a Szombathelyi Haladást.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1852 néző
Vezette: Németh Ádám (Aradi József, Sinkovicz Dániel, Oláh Gábor)

Gólszerző: Kanta (75., 11-esből), Szatmári (78.), Lencse (85.)
Sárga lap: Fülöp (61.), ill. Jancsó (74.), Kiss B. (86.), Medgyes (88.)
Kiállítva: Jancsó (77.)

MTK Budapest: Somodi - Fülöp, Pintér, Varju (Baki, 84.), Nagy - Cseke, Mezei (Kanta, 65.), Palincsár - Vass (Szatmári, 65.), Lencse, Katona
Vezetőedző: Michael Boris

Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Jancsó, Németh Milán – Kiss B., Holdampf (Bosnjak, 79.) – Medgyes (88.), Tóth­-Gábor (Nyári, 54.), Gaál – Novák (Eszlátyi, 83.)
Vezetőedző: Dersits Szilárd

Jó iramban kezdődött a meccs, a héten edzőváltáson átesett Haladáson érződött, nem védekezni jött stadionunkba: a találkozó elején Medgyes 18 méteres bombája ment a léc fölé, majd nem sokkal utána Németh 18 méteres lökete kerülte el a kaput.

A 17. percben Katona még csak ijesztgetett - lövését blokkolták -, majd jött a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete: Lencse fordult le védőjéről a felezőnél, két védőn is átjutott, majd középre passzolt Vassnak, aki 16 méterről lőtt, a becsúszó védő belelépett, így a labda kevéssel a bal felső sarok mellett ment el.

Némi mezőnyjáték után az első félórát követően ismét felpörgettük a játékot: a 31. percben Vass Patrik 11 méteres lövése a kapu fölé szállt, majd Cseke lőtt 17 méterről, azt fogta Gyurján. A folytatásban sem esett gól, így 0-0-val fordultak a csapatok.

Fordulás után Mezei kísérlete pattant meg, és ment a kapufa mellé, majd Katona lövése utat talált a lábak között a kapuig, de a középre érkező lapos labdát Gyurján fogta.

Bő egyórányi játék után vezetőedzőnk kettős cserét hajtott végre, Kanta és Szatmári is beállt. 

A Haladás is távoli lövésekkel próbálkozott, ám Kiss lövése fölé ment. Erre Kanta válaszolt, 19 méterről bombázott kapura, ám a kapus kiütötte a labdát. 

A 72. percben Kanta zseniális ütempasszából Szatmári lőhetett, a jobb alsóból szedte ki a labdát Gyurján, bravúros védés volt. Érett a vezető találat, és meg is érkezett: a 74. percben Varjut akasztották egy csel után a 16-oson belül, a jogos 11-est pedig Kanta higgadtan helyezte a jobb sarokba (1-0).

 
A gólelőny után jött az emberelőny is: Jancsó nagy helyzetbe lökte fel Lencsét, és mivel a védőnek ez már a második lapja volt, így jött a kiállítás. Ezt azonnal gólra váltottuk: a megítélt szabadrúgást Szatmári helyezte 22 méterről ballal, a bal alsó sarokba (2-0).


A 84. percben ismét volt minek örülni: Baki Ákos hosszú sérülése után visszatérhetett a pályára. Nem álltunk le a hajrára sem, és ez újabb gólt ért: egy szépen kijátszott akció végén Katona tálalt Lencse elé, aki az üres kapuba helyezett 10 méterről (3-0).

A tavaly még az NB I-ben szereplő Haladás nem adta könnyen adta magát, ám csapatunk a hajrában bedarálta ellenfelét, így biztos, 3-0-s sikert arattunk, ezzel zsinórban hetedszer győztünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!