Atlétika
Krizsán Xénia

Kiütéses győzelmet aratott a női juniorválogatott (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.03.23 Frissítve: 2019.03.23 Kézilabda

Péntektől vasárnapig a „Négy nemzet” tornán vesz részt a magyar női junior kézilabda-válogatott Siófokon, amelyen olyan nívós ellenfelekkel méri össze tudását, mint a németek, a franciák és a dánok korosztályos együttese. Az első napon a németek ellen lépett pályára Golovin Vlagyimir együttese, és gond nélkül, 35–20-ra nyert.

Két évvel ezelőtt megnyerték a szlovákiai U17-es kézilabda Európa-bajnokságot, és azóta is a közvetlen élmezőnyhöz tartoznak. A mostani német női juniorválogatottról van szó, amely a napokban Siófokon, a Négy nemzet-tornával készül a júliusban rendezendő győri U19-es kontinensviadalra, csakúgy, mint a Golovin Vlagyimir vezette magyar korosztályos nemzeti csapat, valamint a dán és a francia válogatott.

A mieink a torna pénteki, első napján a német alakulattal csaptak össze. Ráhangolódásként a magyar fiatalok már a hét elejétől a Balaton-parti városban edzőtáboroztak, csütörtökön megünnepelték Golovin mester születésnapját, akit a németek elleni győzelemmel kívánták megajándékozni.

Nem mondhatjuk, hogy gólzáporos mérkőzést láttak a Kiss Szilárd Sportcsarnokba kilátogató nézők, az első találatra is majdnem három percet kellett várni, de megérte, hiszen a magyar csapat szerzett vezetést. Másfél perc után megszületett a második is, a németek viszont csak öt perc után lőtték első góljukat.  Ezután folyamatosan nőtt a különbség, az első félidő végén 17–9-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző tábla.

A fordulás után még jobban kiütközött a tudásbéli különbség, és tovább nőtt a differencia a két válogatott között. Negyven perc után már tízzel vezettek a házigazdák, amiből a párharc hajrájára tizenöt lett. Ez az előny pedig kitartott a lefújásig, így 35–20-ra diadalmaskodtak a magyar lányok. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Pál Tamara lett, aki hétszer zörgette meg a vendégek hálóját.

Magyarország–Németország 35-20 (17-9)

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!