Taekwondo
Salim Sharif

Kitörni a kasztrendszerből

Publikálva: 2019.01.11 Frissítve: 2019.01.11 Kosárlabda női

Ismét szombat este hat órától és ismét hazai pályán játszik az MTK Budapest NB I A-csoportos női kosárlabdacsapata. Nagy bravúrra lenne szükség, hogy egyről a kettőre lépjünk győzelmek tekintetében.

Ez még nem a BEAC, de már majdnem: két héttel a számunkra oly fontos fővárosi rangadó előtt a PEAC-Pécs együttese érkezik hozzánk – amely bizony abba a kasztba tartozik az élvonalbeli magyar női bajnokságban, amely számunkra elérhetetlen volt eddig. És még csak nem is az élcsoportban találjuk a pécsieket, hanem inkább a középmezőnyben, az ötödik-hatodik-hetedik helyen kialakult hármas holtverseny kellős közepén, hét győzelemmel és öt vereséggel.

Velük, ellenük játszottuk idénybeli első tétmérkőzésünket még október hetedikén a sok nagy csatát megélt, de mára kissé ódon – ismerős jelzők ezek... – Lauber Dezső Sportcsarnokban. Meglepetésre jól kezdtünk, az első negyed után még vezettünk is (12–15), de sajnos a vége sima lett (76–47 oda), vagyis érvényesült megint az a fránya, általunk egyre inkább utált papírforma. Az utolsó helyezett mi mást is mondhatna... Akkor egyébként a mérkőzés után vezetőedzőnk, Nagy Dóra kiemelte, egy kulcsemberünk hiányzott – Süle Krisztina volt az a bizonyos fontos játékos, aki most szombaton remélhetőleg ott lesz a parketten. Más kérdés, hogy azóta őt is, meg másokat is értek olyan sérülések, amelyek miatt meccsekre kidőltek, így alig volt a most zajló bajnokságban olyan mérkőzésünk, amikor kompromisszumok nélkül, teljes kerettel tudtunk kiállni.

Nagy valószínűséggel most is lesz hiányzónk, lehet, hogy nem is egy, de ettől még meg kell próbálni kihozni ebből a találkozóból is, amit csak lehet, amennyi lehetőség számunkra rejlik benne. Ellenfelünk rosszul kezdte a 2019-es évet, hazai pályán futott bele egy – ráadásul váratlanul nagy különbségű – vereségbe a Szekszárd ellen (58–88), ami jelentheti azt is, hogy hullámvölgybe került, és akkor nekünk is van keresnivalónk ellene, de akár azt is, hogy épp rajtunk vezeti majd le a kudarcélmény következtében felgyülemlett dühét. Egy biztos, a PEAC-Pécsben is található négy idegenlégiós, velük versenyre kelni nem éppen MTK-s leányálom, gyakorlatilag minden poszton a legjobb formánkra lenne szükség, hogy meg tudjuk állítani őket. Aztán ha ez sokáig sikerülne, nem csak időszakosan vagy egy negyeden át, attól megnőne a hit, az önbizalom is.

Mindkettőre nagy szükség lesz szombaton.

Női kosárlabda NB I, A-csoport
2019. január 12., 18:00
MTK Budapest–PEAC-Pécs
Játékvezetők: Boros Tamás, Csabai-Kaskötő Brigitta, Győrfy Ruben (Dernei Gábor)
Városmajori Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!